Artikelnr: 2550x1

Stjärnanis Hel EKO 1kg

679 kr

Levereras inom 5-10 dagar

Bevaka produkt

Om produkten
Stjärnanis är en kryddvara som i huvudsak utnyttjas för sin distinkta smak och behagliga doft. Ursprungligen härstammar denna krydda från stjärnanisträdets asiatiska variation, känd som Illicium verum. Det är berömt för sina frukter som har en karakteristisk stjärnliknande form och som inrymmer de doftande fröna. Smakprofilen hos stjärnanis är påminnande om anis, vilket resulterar i en söt och kryddig smak med subtila inslag av lakrits.
Specifikation
Stjärnanis Hel 1kgUrsprung: Vietnam Ingredienser: ekologisk stjärnanis Bäst före: se etiketten Förvaring: svalt och torrt Återvinning: påsen sorteras som plast
Användning

Stjärnanis Hel 1kg används som en vanlig insats i många kök över hela världen, särskilt i asiatiska, särskilt kinesiska, maträtter. Den används regelbundet i soppor, grytor, såser, och även i bakverk och efterrätter. Stjärnanis är även en betydande smakkomponent i drycken som kallas glögg, som traditionellt dricks under vintermånaderna i en mängd nordiska länder.

Utöver dess användning i matlagning, har stjärnanis en historik av användning för sina medicinska egenskaper i vissa kulturer, där den fungerar som ett naturligt botemedel mot en rad olika åkommor. Det bör noteras att stjärnanis, även om dess smak är liknande, inte är samma sak som den mer vanliga anisen (Pimpinella anis), och de två kryddorna kan användas omväxlande ibland.

För att införliva stjärnanis i matlagningen:

  1. När du vill ge en subtil och smakrik touch till soppor och grytor, är det vanligt att tillsätta hela stjärnanisar. Kom ihåg att ta bort dem innan servering eftersom de inte är ätliga i sin helhet.
  2. Stjärnanis är en populär ingrediens i många bakverk och efterrätter. Du kan mala stjärnanis till pulver och tillsätta det till kakor, muffins, eller pajfyllningar för att införa en anisliknande smak.
  3. Om du vill använda Stjärnanis Hel 1kg i drycker, kan den vara nyckelingrediensen i glögg, en traditionell kryddad dryck som konsumeras under vintermånaderna. Genom att koka stjärnanis tillsammans med andra kryddor som kanel, kryddnejlika, och kardemumma, ger du drycken en varm och kryddig smak.
  4. Stjärnanis kan också användas i marinader för kött och fisk, eller i såser för att införa smak och arom till dina rätter.
  5. Om du vill göra ett stjärnaniste från grunden, kan du följa detta recept med hela stjärnanisar, vatten, eventuell sötning och valfri citronskiva. Det ger dig en aromatisk och anisliknande dryck.
Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.