Råvarubutiken / Oljor naturlig hudvård

Djupt återfuktande oljor för naturlig hudvård!

3 nya tillskott till Råvarubutikens egna oljor

Naturlig hudvård blir mer och mer populärt och det är inte konstigt varför – det funkar verkligen och du slipper kemikalier på huden!

 

Avokadoolja för naturlig hudvård

Först och främst har vi avokadoolja, som är känd för sin fuktgivande och näringsrika sammansättning. Den är rik på enkelomättade fettsyror och antioxidanter som hjälper till att återfukta huden djupt och skydda den mot fria radikaler.

 

Chiaolja

För det andra, chiaolja, som har blivit allt populärare inom hudvårdsindustrin tack vare sina antiinflammatoriska egenskaper och höga innehåll av omega-3-fettsyror. Dessa näringsämnen är avgörande för att bevara hudens elasticitet och jämnhet samtidigt som de lugnar eventuell irritation.

 

Neemolja – stark doft men perfekt för naturlig hudvård!

Slutligen, neemolja, en kraftfull olja som har använts i århundraden inom ayurvedisk medicin för dess antibakteriella och antimikrobiella egenskaper. Neemolja är ett utmärkt val för personer med aknebenägen hud eller andra hudproblem tack vare dess förmåga att bekämpa bakterier och svamp.

 

Moringaolja

Moringaolja är en kraftfull växtbaserad olja som återfuktar och skyddar huden med sina antioxidanter och näringsämnen. Dess antiinflammatoriska egenskaper lugnar irriterad hud och bidrar till en friskare hudton.

naturlig hudvård

Chiaolja 500ml & 200ml

Perfekt mot torr vinter-hy

Chiaolja är en fantastisk ingrediens för naturlig hudvård av många anledningar. För det första är den rik på essentiella fettsyror, särskilt omega-3-fettsyror, vilket gör den otroligt fuktgivande för huden. Denna naturliga fuktighet hjälper till att hålla huden mjuk och smidig, vilket är viktigt för att motverka torrhet och fjällning.

 

Antiinflammatoriskt 

Men det är inte allt – chiaolja har också imponerande antiinflammatoriska egenskaper. Den är fullpackad med antioxidanter och föreningar som kan minska inflammation i huden. Detta är särskilt fördelaktigt för dem som lider av hudproblem såsom akne eller rodnad, eftersom det kan lugna och balansera huden.

 

Starkare hudbarriär 

En annan fördel med chiaolja är dess förmåga att förbättra hudens barriärfunktion. De omega-3-fettsyror den innehåller stärker hudens naturliga barriär, vilket hjälper till att behålla fukt och skydda mot uttorkning. Resultatet är en hud som känns och ser friskare ut.

 

Yngre hy

Vidare har chiaolja också åldringsmotverkande egenskaper. Dess höga innehåll av antioxidanter, inklusive vitamin E, bekämpar fria radikaler som kan skada huden och leda till ålderstecken som rynkor och fina linjer. Genom att skydda huden på detta sätt kan chiaolja hjälpa till att bevara dess ungdomliga lyster.

 

Skön att bära

Och det bästa är att chiaolja är lätt absorberande och lämnar ingen fet känsla på huden. Det betyder att den är perfekt för alla hudtyper, även fet eller blandad hud. Med regelbunden användning kan chiaolja vara en kraftfull allierad för att upprätthålla en sund och strålande hud.

 

 

 

naturlig hudvård

Avokadoolja 500ml & 200ml

Naturligt återfuktande

Avokadoolja är verkligen en stjärna när det kommer till hudvård, och det finns flera goda skäl till varför den anses vara en favorit bland hudvårdsexperter. För det första, dess otroliga fuktgivande egenskaper gör den till ett utmärkt val för att återfukta och mjukgöra huden. Med sina rika enkelomättade fettsyror kan avokadooljan tränga djupt in i huden för att ge långvarig hydrering.

 

Näring för huden!

Men det stannar inte där. Avokadoolja är också en näringsbomb för huden. Den är full av viktiga vitaminer som E, C och K, som alla bidrar till att förbättra hudens hälsa och utseende. Vitamin E agerar som en kraftfull antioxidant för att skydda huden mot fria radikaler, medan vitamin C främjar kollagenproduktionen för att hålla huden fast och ungdomlig. Å andra sidan kan vitamin K hjälpa till att minska synligheten av mörka ringar och andra missfärgningar.

 

Lugnande verkan

En annan fördel med avokadoolja inom naturlig hudvård är dess antiinflammatoriska egenskaper. För dem som kämpar med hudirritation eller tillstånd som eksem och rosacea, kan avokadoolja bidra till att lugna och läka huden, vilket ger lindring och komfort.

 

Skydd mot UV-strålning

När det gäller skydd, behöver du inte leta längre än avokadoolja. Dess antioxidantrika sammansättning arbetar för att skydda huden mot skador från UV-strålning och andra miljöföroreningar, vilket hjälper till att förhindra tidigt åldrande och bevara hudens ungdomliga glans. Helt enkelt perfekt för naturlig hudvård!

Neemolja 500ml

Neemolja mot hudbesvär

Neemolja är fantastisk när det kommer till naturlig hudvård, tack vare sina många fördelaktiga egenskaper. För det första, dess antiinflammatoriska egenskaper gör den till en hjälte för hud som är benägen att akne, eksem eller andra hudirritationer. Den kan lugna och minska inflammation, vilket ger lindring och komfort till irriterad hud.

 

Antibakteriellt

Neemolja är också känd för sin antibakteriella och antimikrobiella verkan. Det innebär att den inte bara kan bekämpa bakterier som orsakar akne, utan också motverka svampinfektioner och andra hudproblem. Dessutom kan neemolja också hjälpa till att återfukta och mjukgöra huden, tack vare dess fuktgivande egenskaper.

 

Bekämpar fina linjer & rynkor

Oljan har även en förmåga att bekämpa åldrande! Den är rik på antioxidanter, vilket gör den till en utmärkt försvarare mot skador orsakade av fria radikaler. Genom att skydda huden på detta sätt kan neemolja bidra till att minska synligheten av fina linjer, rynkor och andra tecken på åldrande.

 

OBS: neemoljans starka doft

När det gäller att mildra den skarpa doften av neemolja finns det några knep att ta till. Du kan blanda den med andra oljor för att minska doften, eller tillsätta några droppar av din favoriteteriska olja för att ge den en mer behaglig doft. Och om doften fortfarande är för stark kan du alltid använda neemoljan i mindre mängder eller späda ut den med en annan bärareolja för att göra den mer tolererbar.

Moringaolja 500ml & 200ml

Moringaolja har på senare tid blivit alltmer populär inom naturlig hudvård, och det finns goda skäl till det. Denna växtbaserade olja utvinns från fröna av moringaträdet och har visat sig vara en mångsidig och kraftfull ingrediens för hudvård.

 

Djupt fuktgivande

Med sina fuktgivande egenskaper tränger moringaoljan djupt in i huden, vilket hjälper till att återfukta och nära huden på ett effektivt sätt. Dess antioxidantaktivitet, rik på vitamin E och C, bekämpar fria radikaler och skyddar huden mot skador från miljöfaktorer som föroreningar och UV-strålar.

 

En naturligt renande olja

Den naturliga antiinflammatoriska egenskapen i moringaoljan lugnar irriterad hud, vilket gör den idealisk för personer med känslig eller aknebenägen hud. Dessutom fungerar oljan också som en rengöringsmedel, avlägsnande smuts, olja och orenheter från huden och håller porerna rena.

 

Skydd mot solen

Moringaoljan är även rik på näringsämnen, inklusive vitamin A och järn, vilket bidrar till hudens hälsa och välbefinnande. Dessutom har den en naturlig solskyddsfaktor, vilket ger ytterligare skydd mot skadliga UV-strålar.