Artikelnr: B1888

Närokällan Vild oreganolja

249 kr
Om produkten

Vild oreganolja

 

Redan de gamla grekerna pressade olja från oregano och använde. Oregano växte i bergen vid medelhavet och var enkel att skörda.

 

Oreganoolja är utmärkt både invärtes som utvärtes och kan användas som hudolja. Det kan vara bra att känna till att oreganoolja luktar starkt av oregano.

 

1 ton oregano ger cirka 10 liter olja. Den viktigaste ingrediensen är karvakrol och vår vilda oregano innehåller så mycket som 80% karvakrol.

Olivolja och oreganoolja i förhållandet 2:1.

 

Kosttillskott. Överdosera inte den dagliga dosen. Förvaras oåtkomligt för barn. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till varierad kost.

Specifikation

Innehåll

InnehållMängd per 2 dropparMängd per 5 droppar
Oreganoolja20 mg50 mg

 

Ingredienser: Extra virgin olivolja, oreganoolja (Origanum vulgare ssp. minutiflorum).

 

Olivolja och oreganoolja i förhållandet 2:1.

 

Form:Flytande
Förpackning:30 ml
Rekommenderad daglig dos:2-5 droppar per dag, tas i kapslar eller utspädd i vatten eller olja. Mycket stark, bör ej tas outspädd.
Vegansk:Ja
Förvaring:Förvaras i rumstemperatur utom räckhåll för små barn, ej i direkt solljus.
Information:Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Rekommenderad dos bör ej överskridas. Det är viktigt med en mångsidig, balanserad kost och hälsosam livsstil.
Användning

Användning
Denna oregano är inte riktigt densamma som vi använder som krydda i köket. Den här är extremt stark som olja. Kan ge en brännande känsla direkt på känslig hud/slemhinnor/tunga. Ta den till maten och under kortare perioder. Två till tre veckors användning och sedan uppehåll.

 

OBS! Då denna olja är såpass koncentrerad och kan brännas väldigt mycket om den tas ren, rekommenderar vi att den tas utspädd i någon olja eller gärna i tomma kapslar som du enkelt fyller själv.

 

Kan användas utspädd på huden eller oralt. Häll dropparna i vatten, i en tom kapsel, på tesked med honung eller på sallader och i mat.

Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.