Durramjöl
Durramjöl är ett naturligt glutenfritt, halvljust fullkornsmjöl. Ursprungligen kommer det från Afrika. Mjölet är mineral-, och fiberrikt. Egenskaperna i bakning liknar rårismjöl, bovetemjöl eller havremjöl. Durra heter Sorghum på engelska och det går att hitta under det namnet i vissa hälsobutiker.
Latinskt namn: Sorghum bicolor
Ingredienser: Ekologiskt durramjöl
Ursprung: Italien
Förvaring: Förvaras torrt och svalt.
Allergener: Kan finnas spår av gluten då det produceras i samma lokaler men är naturligt glutenfritt
Näringsvärde |
Per 100 g |
Energi kJ/kcal |
1460/345 |
Fett |
2,8 g |
-varav mättat fett |
0,5 g |
Kolhydrater |
67,5 g |
-varav sockerarter |
1,68 g |
Kostfibrer |
6,3 g |
Protein |
9,3 g |
Salt |
0,02 g |
Användning: Durramjölet har bra egenskaper för bakning med jästa degar samt att det ger en fin fullkornssmak. Går utmärkt att använda i kakor och ljusa bakverk, framförallt tillsammans med choklad.