Råvarubutiken
Artikelnr: 101120

Bivax Pellets EKO 500g

595 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

Bivaxpellets utgör små fragment av bivax som framställs på ett hållbart sätt. Dessa pellets tillverkas typiskt av bivax som samlats in från biodlingar, genomgått rening och sedan omvandlats till små korn eller pellets.

 

Här är flera sätt att dra nytta av organiska bivaxpellets:

 

Bivaxljus: En vanlig metod för att använda organiska bivaxpellets är att skapa egna bivaxljus. Bivax är känt för att brinna rent och utsöndra en mild och behaglig doft. Smält bivaxet och häll det i formar för att skapa ljus.

Läderbalsam: Bivaxpellets kan även användas för att tillverka naturligt läderbalsam. Genom att smälta bivaxet och blanda det med oljor såsom jojobaolja eller mandelolja kan du skapa en naturlig och effektiv balsam för att vårda och skydda läderprodukter som skor, väskor eller bälten.

Träbearbetning: Bivaxet kan fungera som en naturlig finish för trä. Genom att blanda bivax med oljor eller terpentin och applicera det på träet kan du ge det en vacker och skyddande yta.

Gör-det-själv-kosmetika: Bivaxpellets kan inkorporeras i hemgjorda kosmetikaprodukter såsom läppbalsam, salvor eller krämer. De bidrar till en naturlig och skyddande konsistens för produkterna.

Livsmedelsförpackning: Bivax används ibland för att skapa återanvändbara livsmedelsförpackningar, även kända som bivaxdukar. Genom att smälta bivaxet och applicera det på bomullstyg kan du skapa flexibla dukar som kan användas för att täcka mat istället för plastfolie.

Specifikation

Ursprung: Etiopien
Ingredienser: ekologisk kallpressad bivax pellets
Bäst före: se etiketten
Förvaring: svalt och torrt
Återvinning: påsen sorteras som plast

Användning

Gör egna ljus!

Material du behöver:

  1. Bivaxpellets
  2. Veke: Använd en vekesnodd som är lämplig för bivaxljus. Denna bör vara något tjockare och mer tät än de som används för paraffinljus.
  3. Doftolja (valfritt): Om du vill lägga till en doft till dina ljus kan du använda naturliga eteriska oljor.

Steg-för-steg-guide:

Steg 1: Förbered material

  1. Mät och klipp veke till önskad längd. Se till att den är tillräckligt lång för att nå från toppen av ljusformen till dess botten, plus några extra centimeter.
  2. Placera veken i ljusformen. För att hålla veken på plats kan du använda dubbelhäftande tejp längst ner eller använda en speciell vekeshållare.

Steg 2: Smält bivax

  1. Placera bivaxpellets i en värmetålig behållare. Du kan använda en kastrull eller en värmetålig skål.
  2. Smält bivaxet över ett vattenbad. Fyll kastrullen med vatten och sätt den värmetåliga behållaren med bivaxpellets över kastrullen. Upprepa att använda direkt värme, eftersom bivax kan ta eld vid höga temperaturer.

Steg 3: Tillsätt doft (valfritt)

Om du vill ha doftade ljus, tillsätt några droppar av din favorit eteriska olja i det smälta bivaxet. Rör om för att fördela doften jämnt.

Steg 4: Häll bivaxet

Försiktigt häll det smälta bivaxet i ljusformen över veken. Se till att veken förblir rakt och centralt placerad. Lämna lite utrymme på toppen av formen.

Steg 5: Låt det stelna

Låt bivaxet svalna och stelna helt. Det kan ta några timmar.

Steg 6: Trimma veken

När bivaxet har stelnat, trimma veken så att den är ca 1 cm över ytan av ljuset.

Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.