-39%

Arganolja Kallpressad EKO 30ml

Artikel nr: C30431
EAN: 7330970638778
79 kr

Bäst före 06.2023

 Arganolja kallpressad ekologisk: Vad är Arganolja? Argan är ett unikt träd som endast växer i sydvästra Marocko (söder och öster om Agadir). Trädet är 3-4 meter högt med torniga grenar.Det tar upp till ett år för trädets frukt att mogna. Denna frukt är då gul och hård, och består som mest av tre frön, vilka bär på oljan. Det behövs 100 kg frukt för att få fram två till tre liter olja, därför har den ett högt pris. Frukten plockas för hand och torkas i solen. Därefter avlägsnas fruktköttet, och fröna kan särskiljas. Oljan tas fortfarande fram på detta traditionella sätt: fröerna rostas, krossas och mals till mjöl mellan stenkvarnar. Mjölet blandas med vatten till en pasta.

 

Ursprungsdeklaration: Naturkosmos deklarerar härmed att Argan kallpressad Eko produceras i Marocko, och är enligt tillverkaren baserat på odling och påföljande andning av ekologiskt råmaterial med vegetabiliskt ursprung.

 

Eko-certifiering Arganolja kallpressad ekologisk: Naturkosmos deklarerar härmed att Argan kallpressad Eko är certifierad av Ecocert så- som ”produkt utvunnen från ekologisk agrikulturell odling” i enlighet med direktiv (EG) nr 834/2007.

 

Kontrollorgan hos Naturkosmos är Ecocontrol för kosmetiska råvaror och KIWA för livsmedel.

 

Naturlig produkt: Naturkosmos deklarerar härmed att Argan kallpressad Eko består enligt tillverkaren till 100% av naturliga råvaror.

 

Ej GMO: Naturkosmos deklarerar härmed att Argan kallpressad Eko som tillhandahålls för kommersiellt bruk är enligt tillverkaren fri från GMO.

 

Ej testad på djur: Naturkosmos deklarerar härmed att Argan kallpressad Eko som tillhandahålls för kommersiellt bruk har inte enligt tillverkaren testats på djur.

 

Crearome följer den internationella standarden för ”Ej testat på djur”, Humane Cosmetics Standard (HCS). Svenskt kontrollorgan är Djurens Rätt. Ej BSE NKK deklarerar härmed att Argan kallpressad Eko som tillhandahålls för kommersiellt bruk är enligt tillverkaren fri från BSE. Ej nanopartiklar NKK deklarerar härmed att Argan kallpressad Eko som tillhandahålls för kommersiellt bruk är enligt tillverkaren fri från nanopartiklar. Säkerhetsdatablad Tillhandahålles på begäran.

Vetenskapligt namn: Argana spinosa Seed Oil
Växtdel: Frö
Ursprungsland Arganolja: Marocko

Fettsyresammansättning:

Palmitinsyra C16:0………12%
Stearinsyra C18:0…………6%
Arakinsyra C20:0………0,2%
Palmitolsyra C16:1……0,1%
Oljesyra C18:1……………44%
Linolsyra C18:2……………38%

Stelningspunkt: Ca 5°C

Vegetabilisk arganolja har traditionellt i Marocko används den som solskyddsmedel samt hår- och ansiktsolja vid eksem och andra utslag. Arganolja är en halvfet olja med ett stort innehåll av E-vitamin, karotin, triterpener och fytosteroler är rik på E-vitamin, karotin och växtsteroler. Den gör huden mjuk och smidig. Den är känd som en fantastisk hårolja! arganoljan skyddar, vårdar och stärker håret. Kan användas som hårinpackning eller bara masseras in i hårbottnen och dras ut i längderna före hårtvätt. Vid inpackning, låt verka i 15-30 minuter.

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.