Om produkten
Dinkelkaffe Classic
Dinkelkaffet är koffeinfritt, därför kan den även konsumeras på kvällen.
En mild rostad ton, maltiga och nötaktiga nyanser gör den till ett intressant alternativ till kaffebönor.
På grund av den speciella tillverkningsprocessen är snabbkaffet glutenfritt. Först mals de enskilda ingredienserna delvis, rostas, mals grovt och blandas. Sedan bryggs de rostade och krossade ingredienserna, vilket skapar ett starkt kaffeextrakt.
Pulvret, inklusive de vidhäftande proteinerna som ansvarar för intoleransen, prolamin och glutelin (som tillsammans bildar gluten), är inte vattenlösliga och stannar kvar i filtret. Detta ger oss ett glutenfritt resultat. I nästa bearbetningssteg instantiseras det fortfarande flytande extraktet, d.v.s. bringas till finpulverform genom spraytorkning, som sedan buteljeras. För att säkerställa att det inte finns några gluten- eller glutenrester i produkten, gör Naturata regelbundet analyser? glutenhalten är alltid under detektionsgränsen.