Om produkten
Bragg ekologiska, råa äppelcidervinäger är ofiltrerad, ouppvärmd, opastöriserad och har 5% syrahalt. Vinägern innehåller produktionens ”mamma” (jästsvamp) vilket är unikt bland dagens äppelcidervinäger. ”mamman” kan endast hittas i raw, ofiltrerad äppelcidervinäger.
Begreppet ”mamman” (The Mother) är mindre lätt att förklara men den visar sig som en mörk grumlighet i vinägern. Det är strängliknande proteinmolekyler, enzymer och mineraler som vanlig äppelcidervinäger inte har pga. den utsätts för processande. Det är ”mamman” som utgör den hälsosamma delen av vinägern. Det fungerar på liknande sätt som surdegskulturen i surdeg, även om det inte är samma.
Bragg organic, raw äppelcidervinäger är tillverkad av läckra, friska och ekologiskt, odlade äpplen. Den är bearbetad och buteljerad helt enligt USDA-riktlinjer, är ekologiskt certified i USA och koshercertifierad.
Bragg äppelcidervinäger är full av kryddig äppelcider och är naturligt välsmakande. Äppelcidervinäger har varit mycket uppskattat genom historien. År 400 f.kr. använde Hippokrates den för dess hälsogivande egenskaper. Braggs äppelcidervinäger har blivit mycket populär i USA där flera kända hälsogurus, tex Dr Oz, har pratat om den.
Man säger nu inte äppelcidervinäger i USA, man säger Bragg!