Artikelnr: 1930

Agavesirap Ljus EKO 345g

69 kr
Prishistorik
Lägsta priset senaste 30 dagarna var 69 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

På grund av över lager

Bäst före 09.2025

 

Ekologisk agavesirap är en naturlig sötning som extraheras från saften av agaveväxten, främst från arten Agave tequilana, även känd som blå agave. Denna växt växer främst i Mexiko.

För att producera agavesirap skördas kärnan av agaveplantan, som kallas ”piña” på grund av dess likhet med en ananas.

 

Denna kärna pressas sedan för att extrahera saften, som sedan filtreras och värms upp för att bryta ner dess naturliga kolhydrater till en sirapliknande konsistens.

Ekologisk agavesirap är ett populärt alternativ till vanligt socker och andra sötningsmedel på grund av dess unika egenskaper.

 

För det första har det en naturligt söt smak som är något mildare än socker, vilket gör det till ett populärt val för dem som vill minska sitt sockerintag eller undvika raffinerade sockerarter.

 

Agavesirap finns i olika färger och smaker, beroende på hur länge den har kokats och bearbetats. Vanligtvis finns den i ljus, mörk och rå variant.

 

Den ljusa agavesirapen har en mildare smak och används oftast i bakning och söta recept medan den mörka varianten har en mer intensiv karamelliserad smak och passar bra i såser och marinader.

Specifikation

Latinskt namn: Agave tequilana
Ursprung: Mexico
Innehåller: ekologisk sirap från Agave

Näringsvärde per 100 g
Energi 286 kcal
Kolhydrater 76 g
-varav fiber 0 g
Fett 0 g
-varav mättat 0 g
Protein 0 g
Salt 0 g

Användning

I köket kan agavesirap användas på samma sätt som andra sötningsmedel.

 

Det kan användas för att sötma drycker som te eller kaffe, för att söta fruktsallader, gröt eller yoghurt, och som ett alternativ till socker i bakning och desserter.

 

Dess neutrala smak gör det också till ett utmärkt val för att balansera smaker i matlagning, från såser och dressingar till marinader och glasyrer.

 

Prishistorik
Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.