Artikelnr: 103003

Johannesört Torkad EKO 100g

69 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

Torkad johannesört, eller Hypericum perforatum, är örtens blommor och blad som har skördats och torkats för olika användningsändamål. Johannesört är en örtväxt som har använts traditionellt för sina potentiella medicinska egenskaper och används bland annat som en örtte.

Specifikation

Ursprung: Albanien
Ingredienser: ekologisk torkad johannesört
Bäst före: se etiketten
Förvaring: svalt och torrt
Återvinning: påsen sorteras som plast

Användning

Här är några sätt du kan använda torkad johannesört:

  1. Örtte: Torkad johannesört kan bryggas som örtte. Lägg en tesked torkad johannesört i en kopp, häll över hett vatten och låt det dra i några minuter. Sila sedan bort blommorna och bladen innan du dricker. Johannesörts-te sägs ha potentiella lugnande och stödjande egenskaper för nervsystemet.
  2. Badtillsats: Torkad johannesört kan tillsättas till badvatten för att skapa ett lugnande och aromatiskt bad. Det sägs kunna bidra till att främja avslappning och lindra muskelspänningar.
  3. Hudvård: Johannesört används ibland i hemlagade hudvårdsprodukter som salvor, krämer eller oljor. Det sägs ha potentiella antiinflammatoriska och sårläkande egenskaper och kan användas lokalt för hudproblem.
Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.