Artikelnr: 103006

Grönt Te EKO 200g

79 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

Grönt te är en typ av te som kommer från bladen av tebusken Camellia sinensis och genomgår minimal oxidation under bearbetningen. Detta innebär att de gröna tebladen bevarar fler av sina naturliga föreningar, vilket resulterar i en ljusare färg och mildare smak.

Specifikation

Ursprung: Kina
Ingredienser: ekologiskt grönt te
Bäst före: se etiketten
Förvaring: svalt och torrt
Återvinning: påsen sorteras som plast

Användning

Här är några sätt du kan använda grönt te:

  1. Bryggning av grönt te: Det vanligaste sättet att använda grönt te är att brygga det som ett varmt eller kallt te. Lägg en tesked grönt te i en kopp och häll över hett vatten (inte kokande) över tebladen. Låt det dra i 2-3 minuter för att skapa ett ljust och uppfriskande grönt te.
  2. Matlagning: Grönt te kan användas i matlagning för att ge en subtil smak och hälsosamma föreningar till rätter. Det kan tillsättas till soppor, såser, marinader eller risrätter.
  3. Grönt te isglass: Brygg starkt grönt te och låt det svalna. Häll över is för att göra uppfriskande grönt te-isglass.
  4. Torkade tebladskryddning: Torkade gröna teblad kan användas som ett kryddämne. Krossa tebladen och använd dem som ett smakrikt inslag i kryddblandningar för kött eller grönsaker.
  5. Hudvård: Starkt bryggt och avsvalnat grönt te kan användas som en naturlig toner för huden. Applicera det på ansiktet med en bomullspad för att uppleva dess antioxidativa egenskaper.
Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.