Broccoliolja Kallpressad EKO 30ml

Artikel nr: C30811
EAN: 7330970308114
149 kr

Meddela mig när produkten är tillbaka i lager.

Broccoliolja kallpressad eko en spännande vegetabilisk olja som används av ledande naturkosmetikföretag i olika organic skincare/hud- och hårvårdsprodukter. Detta är en lätt, grön olja, kallpressad ur ekologiskt odlade broccolifrön. Den är oraffinerad och har en neutral doft.

 

Oljan är ej kladdig, tas snabbt upp av huden och verkar fuktighetsbevarande. Den är effektiv om den används i hårvårdsprodukter som hårinpackning, hårbalsam, schampo, hårolja, stylingprodukter samt lotioner, cremer, serum, läppstift och läppglans.

 

Ger en glansig yta åt håret liksom silikonolja vilket beror på erukasyran. Oljan har blivit populär som ett naturligt alternativ till silikonolja i hår- och stylingprodukter där glans och lyster önskas utan klibbighet. Ger även glans och ”gloss” åt glåmig och livlös hud. Den kan användas vid behandling av flygigt hår och verkar fuktgivande åt torrt, skadat och frissigt hår. Enklaste sättet att använda oljan är att ta lite i handflatorna och sedan applicera det i håret.

 

 

Vetenskapligt namn: Brassicab oleracea italica
Växtdel: Frö
Ursprungsland: Italien

Broccoliolja till håret: 

 

Vill du göra hårolja/hårinpackning: Blanda broccoliaolja, jojobaolja och camelinaolja.

 

Vid torr hårbotten: Blanda broccoliolja, camelinaolja, ricinolja och kokosolja.

 

För mäniskor med mörk hud och afrikansk-lockigt hår: Blanda broccoliolja, avocadoolja, camelinaolja, kokosolja, sheasmörsolja (eller sheasmör samt max 10 % ricinolja.

 

Broccoliolja till huden:

 

I hudvårdsprodukter för att ge extra glans och lyster: Blanda broccolioljan med ricinolja, kokosolja och avocadoolja.

 

Blandad i massage-och hudoljor kan den minska ”kladdighetskänslan”. På grund av sitt höga innehåll av omeg 9 fettsyran är den en oxidativ stabilisator.

 

Info om våran broccoliolja kallpressad:

 

100 ml i speciell transparent flaska med extra UV skydd för längre hållbarhet! De storlekar som kommer i bruna flaskor skyddas naturligt av färgen på flaskan.

 

Rekommenderad dosering i produkter:

Schampo 2-5 %

Hårbalsam 2-6 %

Hårstyling: 2-10%

Krämer och lotioner: 3-10 %

 

Endast för utvärtes bruk.

Recept Broccolihårolja:

25 ml broccoliolja Crearome

20 ml jojobaolja Crearome

20 ml camelinaolja Crearome

20 ml avocadoolja Crearome

10 ml ricinolja Crearome

4 ml E-vitamin Crearome

5 dr rosmarinantioxidant Crearome

10-15 dr eterisk olja Crearome

 

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.