Mother Earth Big Pack

Kakaopulver Pangoa Slowroast EKO 5kg

Artikel nr: 1076x5
EAN: 7340051810351
925 kr

Vikt 5kg

 

Härligt, fylligt kakaopulver med slowroast!

Vårt kakaopulver är av absoluta toppkvalitet. Kakaon odlas i Pangoakooperativet i Satipo-provinsen i den peruanska centraldjungeln. Kooperativet hade en mycket svår tid under terrorismen på 80-talet då kvinnorna beslöt sig för att hjälpa sina män att odla kakao och utveckla kooperativet. Idag är det kvinnorna som tar besluten rörande produktion och kommersalition av kooperativets kakao.

 

Denna kakao har rostats under lång tid på lägre temperaturer vilket ger en mild, rund och mycket fyllig kakaosmak.

Härligt, fylligt kakaopulver med slowroast!

Vårt kakaopulver är av absoluta toppkvalitet. Kakaon odlas i Pangoakooperativet i Satipo-provinsen i den peruanska centraldjungeln. Kooperativet hade en mycket svår tid under terrorismen på 80-talet då kvinnorna beslöt sig för att hjälpa sina män att odla kakao och utveckla kooperativet. Idag är det kvinnorna som tar besluten rörande produktion och kommersalition av kooperativets kakao.

Vår äkta criollokakao är en utmärkt källa till protein, vitaminer och mineraler. Kakao innehåller även endorfiner som skapar ett visst välbehag. Denna kakao har rostats under lång tid på lägre temperaturer vilket ger en mild, rund och mycket fyllig kakaosmak.

Näringsvärde per 100 g
Energi1950 kJ/470 kcal
Fett20 g
-varav mättat13 g
Kolhydrat44 g
Fiber29 g
Protein26 g
Salt0 g
Kalcium155 mg19% av RI
Fosfor888 mg127% av RI
Magnesium525 mg140% av RI
Järn16 mg116% av RI


Användning: Kakaopulver kan användas i smoothies, desserter och bak eller varför inte göra egen choklad.

Chokladmousse från Mekto Ganic

 

Ingredienser:
2 mogna avokado
¼ dl kokosolja
½ dl irländsk mosspasta
¼ kokossocker
1 tsk vaniljpulver
¼ tsk himalayasalt
1/3 dl kakaopulver

Så här gör du:
Mixa alla ingredienser tills du får en krämig och len massa. Mixa i ca 1 minut. Lägg undan ¼ av massan. Lägg i den resterande massan 1/3 dl kakaopulver och mixa igen. Häll den bruna moussen i en mugg. Toppa med den ljusa moussen. Toppa till sist med kakaonibs. Klart!