GEO

Det italienska GEO Bavicchi har sedan 1896 producerat och specialiserat sig på fröer som lämpar sig utmärkt för just groddning och är idag ledande på marknaden. Groddarna testas för att säkerställa god växtlighet i både vatten och jord och fröerna som inte lämpar sig tillräckligt bra i vatten säljs vidare till bönder som vill så fröerna. På så sätt minskas svinn på både produkt och tid, samt att du som köper groddfröer endast får högsta kvalitet och de finaste fröerna att grodda med!

Hur groddar man?

Du kan använda groddarna till både grodding inomhus och till din trädgårdsodling. Exakt hur man gör varierar beroende på grodden, så det är bara att följa anvisningarna på groddarnas förpackningar! Nedan följer en allmän how-to:

  1. Skölj i kallt vatten
  2. Blötlägg i 8-12h (helst över natten)
  3. Sprid ut i önskad behållare
  4. Om du groddar med ställning: Lägg över bomullsduk/plastfolie, detta behövs inte för burk
  5. Skölj 1-2ggr om dagen till dess att groddana har växt och rötterna har en längd av 1-2cm vilket tar omkring 2-6 dagar beroende på sort. Sedan är groddarna redo för skörd!

Är det nyttigt med groddar?

Groddar är levande växter, vilket innebär ökad tillgång till alla fantastiska näringsämnena som mineraler, proteiner och vitaminer. Groddar är även lättsmälta tack vare det höga enzyminnehållet.

Hur använder man groddar?

  • I sallader
  • På frukostmackan
  • Soppor
  • Grytor
  • Såser

Läs mer

Visar 16–26 av 26 resultat