Sushiris
Organic Sushi Rice är idealiskt för egenrullad ekologisk sushi. Det vita Selenio-riset från nordvästra Italien är lätt att bearbeta: de fina, runda riskornen sväller när de tillagas och håller ihop väl. Sushiris är också idealiskt som tillbehör till thailändska curryrätter eller i asiatisk wok och röror. Arche Natürkuches Ekologiska Sushi Ris kan enkelt ätas med pinnar.
Ingredienser: Ris från ekologisk odling
Ursprung: Italien
Egenskaper: Ekologiskt, veganskt
Näringsvärden |
Per 100g |
Energi kJ/kcal |
1504/354 |
Fett |
<0,5 g |
varav mättat fett |
<0,1 g |
Kolhydrater |
80 g |
varav sockerarter |
<0,5 g |
Protein |
6,7 g |
Salt |
0,01 g |
Lägg 1 kopp ekologiskt sushiris i en kastrull med kallt vatten, skölj noga, låt rinna av och låt rinna av i en sil. Koka upp riset med 1 3/4 gånger mängden färskvatten och låt det svälla i 10 minuter på svag värme. Ta av från spisen och låt svälla ytterligare 10 minuter. Bearbeta det färdiga riset enligt receptet eller krydda det till sushiris. 1 kopp ris (ca 150g) ger 3 koppar (ca 350g) färdigt sushiris.