VegEgg äggersättare
VegEgg är ett veganskt altenativt till ägg. Med denna mångsidiga produkt måste du inte avstå från äggens bindningsförmåga när du bakar eller lagar annan mat som vanligtvis tillagas med ägg.
VegEgg är tänk att användas som ägg ersättning vid matlagning eller bak och bör ej användas till maträtter som är helt ägg baserade såsom äggröra eller stekt ägg.
Ingredienser:lupin mjöl*, majsstärkelse*, maltodextrin*, förtjockningsmedel: johannesbrödmjöl*, havssalt, gurkmeja*, (*från kontrollerad ekologisk odling, **från kontrollerad bio dynamisk odling)
Ursprung: Tyskland
Förvaring: Förvaras torrt och svalt.
Näringsvärde per 100 g:
Energivärde: 1305kJ/309 kcal
Fett: 6,7 g
– varav mättat fett: 0,9 g
Kolhydrater: 38 g
– varav sockerarter: 2 g
Protein: 24 g
Salt: 3 g
Ca 7,5g VegEgg pulver blandas med 30ml kallt vatten används sedan vid matlagning eller bak precis som ett vanligt ägg.
Tips !
Vegan Dinkelvåffelrecept:250g dinkelmjöl, 100g rårörsocker, 125g margarin, 250g sojamjölk, 3 Msk VegEgg (=22g), 2 tsk bakpulver, ngt vaniljsocker, skal från 1st Citron, 1 nypa salt