Artikelnr: 300000

Paprikapulver Rökt Starkt RB EKO 300g

159 kr
Prishistorik
Lägsta priset senaste 30 dagarna var 159 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

Paprikapulver Rökt Starkt

 

Rökning av paprika har en mycket lång tradition i Spanien. Endast utvalda, fullt mogna frukter röks uteslutande över ekrök. Förutom den mest kända, ädla sötrökta paprikan finns det även en mycket mer pikant variant (kallad rose hot).

 

Båda sorterna kommer från samma paprikaplanta, men när det gäller den rosévarma paprikan mals efter rökning även septum och frön, som innehåller det skärpande capsaicinet. Graden av skarphet är jämförbar med den för en milt het chili.

 

Specifikation

Ingredienser: ekologiskt rökt starkt paprikapulver
Ursprung: Spanien
Förvaring: Förvaras torrt och svalt.
Användning: utmärkt för att smaksätta såser, soppor, grytor, BBQ-såser, marinader, Kötträtter, som gulasch eller chili con carne. Passar även bra för att sätta smak på vegetariska rätter

Användning

Rökt paprika är också känd som pimentón de la vera eller paprika de la vera och är oumbärlig i köken på den iberiska halvön och i den spanska korvspecialiteten chorizo. Rökt paprikapulver är utmärkt för att smaksätta såser, soppor, grytor, BBQ-såser och marinader, vilket ger dem en underbar rökdoft.

 

Kötträtter, som gulasch eller chili con carne, får en distinkt smak. Eller varför inte kombinera den rökta, pikanta paprikan med friterade medelhavsgrönsaker som auberginer eller zucchini, eller med en mild ost.

Prishistorik
Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.