Manuka Health

Manuka Health grundades 2006 med syftet att fånga manuka honungens fantastiska egenskaper utifrån den forskning som redan har utförts på honungen. Här finner du ett helt team av specialister som hanterar och sköter odling och produktion.

Produkter från Manuka Health

  • Honung
  • Sugtabletter
  • Tandkräm
  • Läppbalsam

I Produktionen är kontroll av varje process otroligt viktig och produkterna genomgår strikta kvalitetsprov så att det du till slut väljer att klicka hem verkligen är av hög kvalitet och säker att inta.

Vad är manukahonung?

I Nya Zeeland växer manukabusken, som under blomstertiden ger nektar från sina blommor. Resultatet är manuka honung som har använts för sina speciella egenskaper flera årtusenden tillbaka och numera har forskats rikligt på. Honungen är antiinflammatorisk och har antibakteriella egenskaper och lämpar sig därför utmärkt i förebyggande syfte mot exempelvis förkylning, eller varför inte som ansiktsmask för känslig hy?

MGO och UMF

Ämnet som gör manukahonung så speciell är Metylglyoxal, alltså MGO som enligt forskningen är starkt antibakteriell och endast förekommer i manukahonung. Ju högre MGO, desto starkare är honungens effekter. UMF innebär honungens kvalitet, detta innebär att ett högt UMF är önskvärt.

Läs mer

13 produkter