Artikelnr: 720014

Triphalapulver RB RAW& EKO 125g

89 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

Triphala – tre frukter

 

Triphala, eller trifala som det stavas ibland på svenska, är ett ord från sanskrit och betyder ”tre frukter”. Triphalapulver görs av lika delar frukt från det ”indiska krusbäret” amalaki (Emblica officinalis), bibhitaki (Terminalia bellerica) och haritaki (Terminalia chebula).

 

Specifikation

Innehåll: Torkad och pulveriserad frukt från amalaki (Emblica officinalis), bibhitaki (Terminalia bellerica) och haritaki (Terminalia chebula).
Raw food-kvalitet: Ja
Ekologisk: Ja, EU-ekologiskt
Dosering: ½ tsk/dag i början kan efter ett tag ökas till 1 tsk/dag. Överskrid inte angiven rekommenderad dagsdos. Inte lämpligt för gravida eller ammande. Ska inte användas med fall av diarré och dysenteri.
Ursprung: Indien


Näringsvärde per 100 g:

Energivärde1198 kJ/287 kcal
Fett0,7 g
- varav mättade0,2 g
Protein3,9 g
Kolhydrater46 g
- varav sockerarter10,3 g
Kostfiber40,5 g
Sodium36 mg
Salt<0,1 g

*Rekommenderade dagliga intag (RDI)

Klicka här för rekommenderade dagliga intag baserat på kön och ålder (RDI)

Användning

Triphala har en stark smak. Rekommendationen brukar vara att dricka det med juice eller som te med en klick honung. När det tas för matsmältningen eller mot förstoppning görs det bäst på kvällen en halvtimme innan läggdags. Ät ingen mat på en och en halv timme efter intaget. Kan också tas tidigt på morgonen på tom mage som te med varmt vatten eller t ex med mandelmjölk eller juice.

Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.