Artikelnr: B1983

Närokällan Kalm+ 270 g

329 kr
Prishistorik
Lägsta priset senaste 30 dagarna var 329 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

Närokällan Kalm+

 

Tre av våra viktigaste mineraler i en lättupptaglig och förhållandevis välsmakande blandning. Även tillsammans med C-vitamin och L-teanin.

 

Magnesium ingår i 300 enzymreaktioner och är viktigt för nervernas och musklernas förmåga att slappna av samt för upptagning av kalcium. Kalcium behövs för skelettet. Kalium reglerar vätskebalansen pga. vårt höga saltintag, och är mycket viktigt för alla celler, i synnerhet hjärtcellerna.

L-teanin är en aminosyra som naturligt förekommer i te. Kalm+ passar utmärkt att ta före sänggående. Med smak av apelsin.

Specifikation
Doser:30
Form:Pulver
Förpackning:270 g
Rekommenderad daglig dos:1 struken msk (9 gram) per dag till mat. Blandas i kokande vatten.
Vegansk:Ja
Varning:Personer med nedsatt njurfunktion bör rådgöra med sin läkare före intag. Ej lämplig för barn. Höga doser av magnesium kan ha en laxerande effekt.
Förvaring:Förvaras i rumstemperatur utom räckhåll för små barn, ej i direkt solljus.
Information:Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Rekommenderad dos bör ej överskridas. Det är viktigt med en mångsidig, balanserad kost och hälsosam livsstil. , Överdosering av magnesium via kosten är mycket ovanlig. Om man tar kosttillskott bör man hålla sig till rekommenderad dos. Höga doser av magnesium kan leda till diarré. Överskott av magnesium kan förekomma vid vissa njursjukdomar. Rådgör vid dessa fall med din läkare.

 

Innehåll

InnehållMängd per dos% DRI*
C-vitamin750 mg938%
Kalcium200 mg25%
Magnesium400 mg107%
Kalium200 mg10%
L-teanin100 mg-

 

Ingredienser: Surhetsreglerande medel (äppelsyra), kalcium (-glukonat), magnesium (-karbonat), naturlig arom (mandarin, citron & lime), C-vitamin (askorbinsyra), kalium (-bikarbonat), L-teanin, sötningsmedel (steviolglykosider).

 

*Dagligt referensintag

Användning

Rekommenderad daglig dos:1 struken msk (9 gram) per dag till mat. Blandas i kokande vatten.

 

Hur använder jag Kalm+?

 

1. Häll en matsked Kalm+ i ett glas.

 

2. Tillsätt kokande vatten (viktigt att det är kokande och inte bara varmt) och rör om tills klar vätska bildas.

 

3. Vänta tills vätskan klarnat – det kan ta ett par minuter.

 

4. Låt svalna eller fyll resten med kallt vatten.

 

Börja med en tesked Kalm + och öka gradvis till en matsked. Magnesium är naturligt laxerande. Vid lös mage, dra ner dosen tills dess att tarmrörelserna är normala. Magnesium kan vara avslappnande och är lämpligast att ta vid sängdags. Ta Kalm+ till kvällen, efter träning eller efter muskelansträngning.

Prishistorik
Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.