Råvarubutiken / Matcha Latte Superfood Mix

Matcha Latte Superfood Mix

En enklare morgonrutin

Med vår Matcha Latte Superfood Mix blir det lättare att starta dagen. Förbered din matcha latte på bara två steg: blanda 1-2 teskedar med valfri uppvärmd eller kall växtbaserad dryck och njut! Det är ett smidigt och gott alternativ till kaffe. OBS: på grund av att vår matcha latte-mix inte innehåller klumpförebyggande medel kan det bildas lite klumpar, så se till att blanda ordentligt och bryta upp klumparna lite med en sked.

 

 

Matcha Latte Superfood Mix

Vad är matcha latte?

Matcha latte är en dryck som härstammar från den traditionella japanska dryckeskulturen och har blivit populär över hela världen. Den görs vanligtvis genom att blanda matchapulver (fint malet grönt te) med varm mjölk och ibland sötning, vanligtvis honung eller socker.

 

Matcha latte är känd för sin vackra gröna färg och sin rika, krämiga smak med en mild beska från matchan. Den serveras vanligtvis varm, men kan också njutas kyld eller med is för en uppfriskande twist.

 

Hur skiljer sig vår Matcha-Latte mot den traditionella matcha latten?

 

Vår Matcha Latte Superfood Mix är inte det traditionella sättet att blanda matcha med en visp i vatten och sedan hälla över i mjölk. Istället är det ett enklare alternativ för de dagar då du inte har tid att genomföra den fina processen av att tillreda en matcha latte.

 

Denna produkt är perfekt för dig som vill minska ditt kaffeintag men ändå få en liten dos av koffein samt dra nytta av de andra potentiella fördelarna som matchapulvret erbjuder.

Gör såhär

1/2 – 1 tsk pulver
tillsätt i 1 kopp varm växtbaserad dryck (varm latte) alt. växtbaserad dryck med is (islatte)
Matcha Latte Superfood Mix
rör om – gärna med mjölkskummare! (obs: glöm ej krossa eventuella klumpar med sked)
Matcha Latte Superfood Mix

Hur mycket koffein innehåller Matcha Latte?

Matcha innehåller ungefär tre gånger så mycket koffein som vanligt te, men mindre än en vanlig kopp kaffe. Det är därför det har blivit ett populärt substitut till traditionellt kaffe. Vår Matcha Latte Superfood Mix är vår räddning när vi vill börja dagen utan kaffe men ändå behöver en liten kick av koffein!

 

Hur smakar Matcha Latte Superfood Mix?

 

Den här blandningen har samma smak som vår favorit matcha latte som vi brukar blanda ihop här på Råvarubutiken! Den har en perfekt kombination av kanel och kardemumma för att balansera den ”gröna” smaken från matchan, och vi använder agaveinulin som sötning istället för socker. Vi brukar blanda den med någon form av uppvärmd havredryck, och på sommaren fryser vi in matcha-latte i iskuber och njuter av en härlig islatte istället!

 

Föredrar du att dricka matcha på det traditionella sättet? Då rekommenderar vi vårt fina matchapulver!

 

Vill du testa andra recept? Vi har hittat ett jordgubbs-matcha latte recept här!