Linser Du Puy

Du Puy-linser är små, gröna linser med en distinkt och delikat smak. De här linsarna är uppkallade efter den pittoreska staden du Puy i centrala Frankrike, där de traditionellt odlas. Deras unika egenskaper och fantastiska smak har gjort dem till en favorit bland både professionella kockar och hemmakockar över hela världen.

När det kommer till användningen av du Puy-linser, är möjligheterna oändliga. Dessa linser har en fast konsistens och behåller sin form även efter att de kokats. Detta gör dem perfekta för att skapa läckra sallader, grytor, soppor och sidorätter. Du kan också använda dem som bas i vegetariska eller veganska rätter för att ge en proteinrik och näringsrik komponent.

För att tillaga du Puy-linserna rekommenderar vi att du först sköljer dem i kallt vatten för att avlägsna eventuellt damm eller oönskade partiklar. Sedan kan du koka dem i lättsaltat vatten i cirka 20-25 minuter eller tills de är mjuka men fortfarande fasta. Tiden kan variera beroende på önskad konsistens, så det kan vara bra att prova dem under kokningen för att se till att de är tillagade efter dina preferenser.

Med sin härliga smak och textur är du Puy-linser ett utmärkt komplement till många rätter. De kan kombineras med olika grönsaker, örter och kryddor för att skapa spännande smakkombinationer. Du kan också använda dem som fyllning i bönbiffar, vegetariska bollar eller i wraps för att lägga till extra näring och smak.

Läs mer

Endast ett sökresultat