Ekologiska kikärtor

Kikärtor är en mångsidig och näringsrik baljväxt som har använts i matlagning i århundraden. Dessa små, gula bönor är rika på protein, fiber och viktiga näringsämnen. Kikärtor kan användas i en rad olika rätter, från soppor och grytor till sallader och hummus.

En av de främsta fördelarna med kikärtor är deras höga proteininnehåll. Proteinet i kikärtor kan vara ett bra alternativ för personer som inte äter kött eller söker vegetabiliska proteinkällor. Fiberinnehållet i kikärtor kan också hjälpa till att främja en hälsosam matsmältning och hålla dig mätt längre.

Ett annat fördelaktigt inslag med kikärtor är deras mångsidighet i matlagning. Du kan lägga till dem i soppor och grytor för att ge extra textur och smak. De kan också användas som bas i vegetariska biffar eller falafel. Kikärtor är även huvudingrediensen i hummus.

Förutom att vara näringsrika och mångsidiga, är kikärtor också relativt prisvärda och hållbara. De kan lagras under lång tid i torkad form, vilket gör dem till en praktisk ingrediens att ha till hands i köket.

Läs mer

Endast ett sökresultat

Råvarubutiken

Kikärtor EKO 500g