Artikelnr: 2561

Rapsolja till stekning Eko 1L

169 kr
Prishistorik
Lägsta priset senaste 30 dagarna var 169 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

Bio Rapsolja för stekning – Ren rapsolja som är perfekt för stekning och matlagning, men även för att förbättra salladsdressinger! Tillverkad av naturliga ingredienser och av bästa ekologiska kvalitet, är Byodo Bio-Rapsolja en perfekt allroundprodukt för vardagen, men också för festmåltider.

 

Byodo Bio Rapsolja – Byodo företaget grundades år 1985 av Michael Moßbacher. Byodo produkter står för det bästa inom ekologiskt. Hela sortimentet består enbart av produkter tillverkade av de finaste 100% ekologiska ingredienserna. Byodos produktområden inkluderar vinäger & olja, smakrik delikatess, snacks & godis, pasta från Italien & tomatprodukter samt produkter för kockar.

 

Kvaliteten på produkterna och smaken är av högsta vikt här. Produkterna består till 100% av de bästa ekologiska råvarorna, kombinerade med en passion för njutning! Ett hjärta för mat.

 

Specifikation

Ingredienser:

Rapsolja

Näringsvärde per 100 g:
Energi: 3475 KJ / 830  kcal
Fett: 92 g
– varav mättat fett: 8 g

Användning

Här lämpar sig rapsoljan:

 

  1. Stekning: Rapsolja är utmärkt för stekning eftersom den har en hög rökpunkt. Du kan använda den för att steka kött, kyckling, fisk, grönsaker och mycket mer.
  2. Fritering: Rapsolja är en vanlig olja för fritering av mat som pommes frites, lökringar, kycklingvingar och fiskpinnar. Dess höga rökpunkt gör att den kan upprätthålla höga temperaturer som krävs för fritering utan att bli förstörd.
  3. Bakning: Rapsolja kan användas som ett substitut för smör eller andra oljor i bakning. Det ger en fuktig och mjuk textur till bakverk och bröd.
  4. Salladsdressings: Rapsolja är en populär ingrediens i hemlagade salladsdressings. Dess neutrala smak gör att den kan blandas väl med andra smaksättare som vinäger, örter och kryddor.
  5. Marinader: Rapsolja kan användas som bas för marinader till kött, fågel, fisk och grönsaker. Den hjälper till att låsa in smak och hålla maten saftig under marineringen.
  6. Wokrätter: Rapsolja är lämplig för wokrätter och asiatisk matlagning eftersom den tål höga temperaturer och inte överför någon främmande smak till rätterna.
  7. Soppor och såser: Du kan använda rapsolja för att sautera lök, vitlök eller andra aromatiska ingredienser i början av sopprecept eller för att göra basen för såser.
  8. Grillning: Rapsolja kan användas för att smörja grillgallret eller för att pensla maten under grillning för att förhindra att den fastnar och torkar ut.
  9. Majonnäs: Rapsolja är en vanlig ingrediens i hemgjord majonnäs. Den ger majonnäsen en len konsistens och en neutral smak.
  10. Stekta ris- och nudelrätter: Rapsolja kan användas för att steka ris och nudlar i asiatiska rätter, vilket ger dem en fin stekyta.

 

I grund och botten är rapsolja en mångsidig olja som är en utmärkt allround-ingrediens i köket. Dess neutrala smak och förmåga att tåla höga temperaturer gör den till ett praktiskt val för en mängd olika tillagningsmetoder och rätter.

Prishistorik
Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

solrosolja High Oleic* (* från kontrollerad ekologisk odling, ** från kontrollerad bio dynamisk odling)