Bee Goodies

Idén till bee Goodies föddes ur tanken att försöka byta ut plastfolie, som används för att hålla mat fräsch i matproduktion men även hemmavid, till ett mer hållbart och naturligt alternativ. Grundarna till bee Goodies; Maike och Dunja, hade redan arbetat med naturliga ingredienser för att ta fram sin produktlinje Hellogreen smoothies och hade funderat fram och tillbaka över ämnet hållbara förpackningar. Så fick de alltså idén; att själva ta fram bivaxdukar. Det vill säga bomullsdukar belagda med det allra bästa bivaxet.

Bee Goodies bomullsdukar är ekologiskt certifierade och beläggs för hand i Hamburg. Förutom bivax används även kåda och olja baserad på kokos i beläggningen. Bivaxdukarna är enkla att rengöra (håll dem under rinnande vatten och använd milt diskmedel vid behov) och kan återanvändas många gånger i upp till ett år. De är såklart godkända för livsmedelskontakt men bör inte användas till rått kött eller fisk. bee Goodies bivaxdukar finns i olika storlekar.

Varför gillar vi bee Goodies?

  • Bivaxdukar i naturliga material
  • Ekologiska bomullsdukar som beläggs för hand
  • Helt plastfria förpackningar
  • Enkla att rengöra
  • Kan återanvändas

Varför ska man använda bivax?
Bivax är ett naturligt och därför miljövänligt material som skapas av honungsbin. Bivax är även vattentätt och antibakteriellt och håller på så sätt maten fräsch längre.

Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda ett bra och naturligt alternativ till plastfolie! Testa gärna själva och tipsa vänner och familj – så kan vi alla minska vår användning av plast!

Läs mer

8 produkter