Gröna linser

Gröna linser är en typ av baljväxter som erbjuder en rad kulinariska möjligheter. Dessa linser, som kommer i olika storlekar och nyanser av grönt, är en utmärkt källa till vegetabiliskt protein och fiber.

När det kommer till användningen av gröna linser, är möjligheterna nästan oändliga. Deras fasta konsistens och milda smak gör dem perfekta för en mängd olika rätter. Du kan använda dem som bas i sallader, soppor, grytor och sidorätter. De kan också vara en fantastisk ingrediens i vegetariska eller veganska rätter, där de ger en välbehövlig proteinboost.

För att tillaga gröna linser rekommenderar vi att du först sköljer dem i kallt vatten för att avlägsna eventuell smuts eller oönskade partiklar. Sedan kan du koka dem i lättsaltat vatten i cirka 20-30 minuter eller tills de är mjuka men fortfarande fasta. Var noga med att hålla koll på koktiden, eftersom olika sorter kan kräva olika lång tillagningstid.

Gröna linser är också utmärkta för att absorbera smaker och kan kombineras med olika kryddor, örter och grönsaker för att skapa spännande och smakrika rätter. Prova att använda dem i indiska daal-rätter, läckra linssoppor eller som fyllning i vegetariska biffar.

Läs mer

1 produkt