Upptäck kraften hos Yerba Mate

Vad är yerba mate?

Yerba mate är en växt som odlas i Sydamerika. Bladen från växten skördas, torkas, åldras och hackas i lämpliga bitar innan de kan användas till att göra det te vi kallar mate. Men egentligen är mate inte ett te utan en helt egen dryck. I Argentina sägs den vara nationaldrycken och en social dryck som för samman människor. Yerba mate kombinerar fördelarna med grönt te och kaffe då den innehåller mycket antioxidanter samtidigt som den har ett högt koffeininnehåll.

Hur använder jag Yerba mate?
Den finns olika typer av Yerba mate. I vårt sortiment har vi två olika typer; en komposition av både blad och kvistar samt en variant som bara består av blad. Den förra tillreds ofta på det traditionella viset med hjälp av en kalebass och en bombilla.

Så här bereder du Yerba mate på traditionellt vis:

  1. Häll ca. 20g mate i din kalebass.
  2. Häll lite kallt vatten över bladen. Detta ser till att bladen bibehåller sin naturliga smak och näringsämnen innan varmt vatten hälls på.
  3. Häll på varmt vatten (ca. 80 grader). Kokande vatten kommer att bränna bladen vilket leder till en negativ effekt på både smaken och effekten av drycken.
  4. Sätt i din bombilla och låt den vila på botten av kalebassen.

Njut!

Läs mer

2 produkter