Artikelnr: C30101

Sesamolja Kallpressad EKO 500ml

199 kr

Leverans inom 1-3 dagar, endast 4 kvar.

Om produkten

Sesamolja: Sesame oil, Sesamfröoljan är en halvfet härlig olja. Det är en klassisk indisk olja som bland annat används inom ayurveda. Bra till hudvård, baby- och massageolja. Passar även i sololjor. Kallpressad sesamolja innehåller mycket värdefulla växtsteroler. Suverän till wok-mat och en allmänt god matolja. Används också till olje-pulling (gurgling med olja).

 

Mer information om sesamolja: Sesamväxten är en ettårig ört, som kan bli en halv till två och en halv meter hög. Det är en gammal kulturväxt som har blivit odlad i minst 4 000 år i mellanöstern, Nordafrika och Indien. Numera är sesamväxten en viktig oljeväxt, och odlas i Kina, Indien, Pakistan, Sydamerika samt i afrikanska länder som Sudan och Burkina Faso. Den är värd att prova vid psoriasis, torra eksem och så kallade ”broken veins”. Man återfinner ofta oljan i nagelbandsprodukter på marknaden. Sesamolja har också lång tradition för användning i solprodukter, då det innehåller ett visst naturligt solskydd. Inom Ayurveda förordar man sesamolja. Beroende på vilken så kallad dosha – kroppstyp – man har, blir man rekommenderad att smörja in huden en till tre gånger i veckan. Man använder oljan i Ayurvediska massage-, hår- och hudbehandlingar

Specifikation

Vetenskapligt namn: Sesamum indicum Seed Oil
Växtdel: Frö
Ursprungsland: Burkina/Frankrike

Fettsyresammansättning
Palmitinsyra C16:0 ................9%
Stearinsyra C18:0 ..................5%
Arakinsyra C20:0 ..............0,5%
Behensyra C22:0 ...............0,2%
Oljesyra C18:1 ....................41%
Linolsyra C18:2 ...................44%
Alfalinolensyra C18:3 .. <1,5%
Stelningspunkt: -3 till -6°C

Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.