Användning: Gott i sallader som fyllning i wraps eller biffar och även som ett alternativ till ris eller pasta.
Tillagning: Koka upp vatten och salt, tillsätt bulgur och låt koka upp, rör om och låt sjuda tills vätskan försvunnit, ca 12 min. Ta av kastrullen ifrån värmen och låt stå ca 5 minuter. Fluffa upp kornen med en gaffel innan serveing.
BULGUR SALLAD (4-6 portioner)
1 kopp bulgur
1/2 tsk salt
1/3 kopp rödlök
1 röd paprika
1 liten gurka
1/2 kopp färsk dill
1/3 kopp persilja
1 burk kikärtor
citronsaft
olivolja
1 vitlöksklyfta
svart peppar
1 tesked socker
Koka upp vatten. Lägg bulgur i en stor skål med 1/2 tsk salt och 1-1/4 koppar kokande vatten. Täck skålen tätt med plastfolie och låt vara i 25-30 minuter.Skär i lagombitar alla ingredienser förutom kikärtor, tillsätt sedan bulgur och blanda.
Smaksätta med salt, peppar, socker eller citronom så önskas. Servera kallt.