Fräsch sallad med solrosfrön
I vår strävan efter att erbjuda hälsosamma och läckra recept fortsätter vi idag med en nyttig sallad. Denna fräscha sallad kombinerar en blandning av olika salladsgrönsaker med hälsosamma frön av solros och pumpa. Låt oss titta närmare på detta fantastiska recept!
Ingredienser
- 4 koppar blandad salladsmix (exempelvis romansallad, spenat, rucola)
- 1/2 kopp solroskärnor
- 1/2 kopp pumpakärnor
- 1/2 rödlök (tunt skivad)
- 1/2 kopp körsbärstomater (halverade)
- 1/4 kopp olivolja
- 2 msk citronsaft
- Salt och peppar efter smak
Instruktioner
- I en torr stekpanna, rosta solroskärnor och pumpakärnor på medelhög värme tills de blir lätt gyllenbruna. Rör om regelbundet för att undvika att de bränns.
- Låt de rostade kärnorna svalna.
- I en stor skål lägger du salladsmixen, tunt skivad rödlök och körsbärstomater.
- Tillsätt de rostade solroskärnorna och pumpakärnorna i skålen med salladsmixen.
- I en separat liten skål blandar du olivolja, citronsaft, salt och peppar. Rör om väl för att kombinera smakerna.
- Häll dressingblandningen över salladen och blanda försiktigt tills allt är väl täckt.
- Smaka av salladen och justera eventuellt med mer salt, peppar eller citronsaft efter smak.
- Servera din nyttiga sallad med solroskärnor och pumpakärnor som en lätt lunch eller som en sidorätt till en huvudmåltid.