Om produkten
Durrakorn
Durrakorn är ett korn som kan liknas vid Quinoa.
Durrakorn
Durrakorn är ett korn som kan liknas vid Quinoa.
Latinskt namn: Sorghum Bicolor
Ingredienser: Ekologiska durrakorn
Ursprung: Italien/Kina
Förvaring: Förvaras torrt och svalt
Allergener: Kan finnas spår av gluten då det produceras i samma lokaler men är naturligt glutenfritt
Näringsvärde | Per 100 g |
Energi kJ/kcal | 1460/345 |
Fett | 2,8 g |
-varav mättat fett | 0,5 g |
Kolhydrater | 67,5 g |
-varav sockerarter | 1,68 g |
Kostfibrer | 6,3 g |
Protein | 9,3 g |
Salt | 0,02 g |
Användning: Durra är ett naturligt glutenfritt korn som man kan använda istället för ris eller couscous. Smaken är mild och nötig. Den passar i sallader, som bas i biffar, grytor och soppor.
Tillagning: Bör blötläggas under natten eller minst 3 timmar, skölj sedan noga. Doseras på samma sätt som ris med dubbel mängd vatten mot råvara. Koka durra-kornen på medeltemperatur i ca 25 minuter med lite salt eller buljong. Viktigt att röra om då och då annars kan det fastna i botten på kastrullen. Om du vill ha en mjukare konsistens, lägg till extra vatten och låt den koka några minuter extra.
Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.