Körsbär Sura
Jättegoda sura ekologiska körsbär som fungerar perfekt i bakning eller som snacks!
Latinskt namn: Prunus cerasus
Ingredienser: ekologiska torkade sura körsbär
Ursprung: Uzbekistan
Förvaring: svalt och torrt
Näringsinnehåll per 100g
Energi 1306 kJ/312 kcal
Fett 1,45 g
-varav mättat 0,31 g
Kolhydrat 64 g
-varav sockerarter 45 g
Fiber 1,6 g
Protein 5 g
Salt 0,04 mg
Torkade körsbär är ett bra tillskott till frukostflingor, müsli, gröt, couscous eller ris.
Gör din egen vinäger på torkade körsbär
Gör din egen vinäger på torkade körsbär genom att tillsätta 2,5 dl torkade körsbär till 5 dl vitvinsvinäger i en glasbehållare med lock. Låt blandning stå i två dagar och koka sedan upp och sila. Förvara vinägern i en sluten behållare. Den passar utmärkt som bas till hemmagjorda vinägretter: det är bara att blanda 1½ tsk körsbärsvinäger, 2 tsk olivolja, ½ tsk färsk koriander och ¼ tsk vardera med salt och peppar.