Artikelnr: 101193

Aprikoskärnor RB bittra RAW&EKO 500g

159 kr
Prishistorik
Lägsta priset senaste 30 dagarna var 159 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

Ekologiska Aprikoskärnor

 

Våra ekologiska aprikoskärnor håller råkostkvalitet 

Amygdalin finns i åtskilliga livsmedel, men de som är särskilt rika på amygdalin har till stor del försvunnit från den västerländska kosten.

 

OBS! Dosering och förvaring

Ät inte för många aprikoskärnor! Amygdalinet kan utveckla vätecyanid efter förtäring. Rekommenderad dos är 2 st/dag. Får du för många i dig kan det orsaka illamående, kräkningar, yrsel, hjärtklappning och i allvarliga fall även medvetande- och andningspåverkan.

Se också till att förvara aprikoskärnorna utom räckhåll för barn!

Se också till att förvara aprikoskärnorna utom räckhåll för barn!

Specifikation

Innehåll: Bittra aprikoskärnor (Prunus armeniaca).
Raw food-kvalitet: Ja
Ekologiska: Ja, EU-ekologiskt
Ursprung: Turkiet/Pakistan

Varning: Överskrid ej maxdos på 2 kärnor per dag. Se till att förvara produkten utom räckhåll för barn. Aprikoskärnor är lika mandlar och utseendet kan förväxlas!


Näringsvärde per 100 g:

Energivärde 2588 kJ/624 kcal
Protein 26 g
Kolhydrater 14 g
Fett 52 g
- varav mättat 4,4 g
- varav omättat 30 g
- varav fleromättat 15 g
Kostfiber 0,8 g
Natrium 4,8 mg
Kalcium 27 mg 3%*
Kalium 611 mg 31%*
Fosfor 518 mg 74%*
Järn 9,4 mg 67%*
Magnesium 239 mg 64%*
Zink 4,3 mg 43%*
Vitamin C 5,1 mg 6%*
Vitamin E 20 mg 167%*

*Rekommenderade dagliga intag (RDI)

Klicka här för mer specifika rekommenderade dagliga intag (RDI)

 

OBS! Dosering och förvaring

Ät inte för många aprikoskärnor! Amygdalinet kan utveckla vätecyanid efter förtäring. Rekommenderad dos är 2 st/dag. Får du för många i dig kan det orsaka illamående, kräkningar, yrsel, hjärtklappning och i allvarliga fall även medvetande- och andningspåverkan.

Se också till att förvara aprikoskärnorna utom räckhåll för barn!

Användning

Dosering: Max 2 st/dag

 

Varning: Överskrid ej maxdos på 2 kärnor per dag. Se till att förvara produkten utom räckhåll för barn. Aprikoskärnor är lika mandlar och utseendet kan förväxlas!

 

Hemgjord marsipan

Vissa äter aprikoskärnor rakt ur påsen, men eftersom de har en stark och bitter smak är det vanligast att äta dem till annan mat, t ex nerrivna i smoothie, müsli eller soppa. Eller varför inte göra din egen marsipan?

 

Ingredienser:
3 dl mandlar (råkostkvalitet)
2 tsk rivna aprikoskärnor
5 dl kokossocker
3 st äggvitor

 

Mixa mandlar, rivna aprikoskärnor och kokossocker i en köksmixer tills det blir en slät massa och lägg över i en bunke. Ta i äggvitorna för hand, en och en, och knåda in dem i massan tills den är så len som möjligt. Nu kan du rulla marsipanen till den form du önskar. Låt vila i kylen minst några timmar innan användning.

Prishistorik
Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.