Excalibur

Excalibur har erbjudit funktionella produkter för välmående och hälsa sedan 1973. De har sedan starten utvecklat funktionella ugnar och tillbehör för att torka livsmedel, ugnar för både hemmabruk och professionell användning. Dessa ugnar innehåller två unika tekniker för bästa möjliga resultat: Hyperwave™ Fluctuation Technology och Parallexx® Horizontal Airflow.

Den förstnämnda tekniken innebär att värmen att ändras genom torkningscykeln, tack vare en justerbar termostat. Detta ger ett snabbare, bättre och säkrare resultat utan risk för tillväxt av jäst, mögel och bakterier. Matens temperatur hålls låg vilket medför att enzymerna i maten hålls aktiva.

Den andra tekniken innebär att ugnarna är designade så att luft kan cirkulera jämnt över plåtarna vilket får maten att torka snabbare, behålla ett större antal näringsämnen såväl som att smaka och se godare ut.

Det mesta går att torka i en ugn från Excalibur, såväl frukt och grönsaker som fisk och kött. Ytterligare en sak som är bra med Excaliburs ugnar är att konserveringsmedel och andra tillsatser inte behövs vilket ger ett naturligt resultat. Excalibur har även olika typer av torkpapper och reservdelar i sitt sortiment.

Vi på Råvarubutiken har torkpapper av hög kvalitet från Excalibur i vårt sortiment. De är fria från BPA, väldigt flexibla och kan återanvändas under många år. Ugnarna från Excalibur tillverkas i USA med material som kommer från USA och resten av världen.

Vad kännetecknar Excalibur?

  • Unik teknik
  • Ger naturliga resultat
  • Återanvändbara torkpapper till hög kvalitet utan BPA
  • Tillverkning i USA

Har du testat av torka mat?

Det finns flera fördelar med att torka livsmedel. De håller längre, tar mindre plats och väger mindre. Som tidigare nämnt är det också att så att de näringsämnen som finns i den mat du torkar, exempelvis frukter och grönsaker, bevaras på ett naturligt sätt. Testa dig fram för att hitta just det som du tycker är gott!

Läs mer

5 produkter