Crearome

Crearome är ett varumärke under företaget Naturkosmos AB och erbjuder allt som behövs för att du som kund ska kunna skapa dina egna naturliga hud- och hårvårdsprodukter. Målet med verksamheten är – förutom att sälja råvaror – att sprida kunskap, uppmuntra och stimulera till kreativitet vid användning av örter, eteriska oljor och vid tillverkning av naturliga hud- och hårvårdsprodukter. Detta tillhandahålls genom recept, informationshäften, böcker och utbildningar.

Crearome har ett brett sortiment av naturliga och ekologiska råvaror där de två viktigaste produktkategorierna är vegetabiliska och eteriska oljor. De vegetabiliska oljorna är både ekologiska och kallpressade medan de eteriska oljorna är 100 % rena och outspädda.

Genom att använda direktimport av råvaror i stora kvantiteter, utan dyra mellanhänder, garanteras att produkterna är av hög kvalitet samtidigt som de kan säljas till ett lägre pris. Naturkosmos arbetar ständigt mot att bli så klimatsmarta som möjligt, bland annat genom att försöka hitta lösningar för att minska plastförbrukningen och genom att i allt större utsträckning använda förpackningar av papper.

Det här är Crearome:

  • Stort sortiment av naturliga och ekologiska råvaror
  • Hög kvalitet till lågt pris
  • Minskar sin plastförbrukning
  • Vill sprida kunskap om och uppmuntra tillverkning av naturlig hud- och hårvård

Vad är en vegetabilisk olja?

Vegetabiliska oljor framställs från växter och frukter, där dess nöt eller frön pressas för att utvinna oljan. De är rika på fettsyror och kan användas i både matlagning och hudvård. Vegetabiliska oljor kan även vara kallpressade vilket innebär att oljan utvinns på ett mekaniskt, mycket skonsamt sätt under låg temperatur.

Vad är en eterisk olja?

Eteriska oljor är koncentrerade vätskor som utvinns från växter – de är själva essensen i blomman eller örten. De ska alltid blandas ut i något annat exempelvis i en vegetabilisk olja för att inte verka för starkt och skall aldrig appliceras direkt på huden. Eteriska oljor kan användas till allt ifrån hudvård och parfymer till aromaterapi och mat.

Läs mer

Visar 1–15 av 63 resultat