Bragg

År 1912 öppnade Paul Bragg den första hälsokostaffären i USA, med tanken att vi alla delar en stark önskan att vara hälsosamma – att våra kroppar helt naturligt strävar efter en hälsosam balans.  Man kan säga att Paul Bragg var en sann pionjär inom den hälsosamma livsstilsrörelsen.
Såhär, 100 år senare, har Bragg tagit sina produkter till den globala marknaden, inte bara tack vare sin klassiska produkt med äppelcidervinäger, utan också genom den ständiga strävan efter att göra välmående enklare och mer lättillgängligt för alla.

Bragg erbjuder ett flertal olika produkter med äppelcidervinäger, näringsjäst och kosttillskott för att nämna några. Produkterna är till största delen ekologiska, fria från GMO och helt utan tillsatser såsom sulfiter och konstgjorda färgämnen.

Det här är Bragg:

  • Inga konstiga tillsatser
  • Tillgänglig hälsokost
  • Ekologiska alternativ
  • Till stor del GMO-fria

Vad är äppelcidervinäger?

Ekologisk äppelcidervinäger, såsom Braggs, tillverkas genom en tvåstegsprocess:
De ekologiska äpplena krossas och pressas till äppeljuice. De varken skalas eller kärnas ur.
Äppeljuicen fermenteras sedan med de naturligt förekommande bakterierna och det socker, som finns i äpplena, på så sätt omvandlas äppeljuicen till alkohol.

En andra fermentation konverterar sedan alkoholen till ättiksyra, vilket är huvudkomponenten i äppelcidervinäger. Nu skapas också vad som i Braggs äppelcidervinäger kallas för ”modern” – strängar av enzym, cellulosa och goda bakterier – vilket ger äppelcidervinägern ett grumligt utseende. Till sist späds vinägern ut med vatten så att syrahalten blir 5 %.

Det sägs att äppelcidervinäger kan ha en positiv effekt på matsmältningen. Testa gärna att ta en knapp tesked utblandat med vatten som måltidsdryck!

Läs mer

Visar alla 2 resultat