Råvarubutiken
Artikelnr: 104024

Terra Gaia Ekologisk Tea-Tree Olja 30ml

139 kr

Bevaka produkt

Om produkten

Tea tree olja, även känd som melaleuca olja, utvinns från bladen av tea tree (Melaleuca alternifolia), en växt som är inhemska till Australien. Oljan är en utmärkt ingrediens i din naturliga hud-och hårvård!

Specifikation

Melaleuca alternifolia leaf oil*, Limonene**, Geraniol**, Linalool**. * = ekologisk, ** = förekommer naturligt i eteriska oljor.

Ursprungsland: Sydafrika.

Användning

Antiinflammatorisk: Oljan har antiinflammatoriska egenskaper, vilket gör den effektiv för att lindra rodnad, svullnad och irritation på huden. Det kan vara särskilt användbart vid behandling av hudtillstånd som eksem och psoriasis.

Förebyggande mot akne: Tea tree olja kan hjälpa till att minska uppkomsten av akne genom att rengöra porerna och minska överproduktionen av talg. Dess antibakteriella egenskaper kan också bidra till att förhindra bildandet av pormaskar och finnar.

Hårbottenbehandling: Tea tree olja kan vara effektiv vid behandling av mjäll och andra hårbottenproblem. Dess antifungal och antibakteriella egenskaper kan bidra till att balansera hårbotten och minska risken för infektioner.

Fuktgivande: Tea tree olja kan användas för att hydrera huden och håret. När den blandas med en bärareolja eller en fuktighetskräm kan den ge näring och fukt utan att täppa till porerna.

Det är viktigt att notera att tea tree olja är potent och bör användas sparsamt. Vid direkt applicering på huden bör den alltid blandas med en bärareolja för att undvika irritation. Dessutom bör personer med känslig hud göra ett hudtest för att säkerställa att de inte är överkänsliga för oljan. Om du är osäker på hur du ska använda tea tree olja, är det alltid bäst att rådfråga en hudvårdsspecialist eller läkare.

Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.