EBION Vildhonung (Trädljung) EKO&RAW 250g

Artikel nr: 303057
EAN: 5200127690015
99 kr

Meddela mig när produkten är tillbaka i lager.

Ebion trädljung- rå ekologisk honung med smak från medelhavet

 

All honung från grekiska Ebion är hanterad utan uppvärmning, och besitter därmed alla de unika kvaliteter som en rå honung har. För denna honung är den huvudsakliga ”dragväxten” en art av ljung, Abies cephalonica, vilket ger en tjock, proteinrik honung med fantastisk smak.

 

Trädljung (Erica arborea) är en liten buske som blommar lila blommor under höstmånaderna på 300 till 500 meters höjd i Arta, Grekland. Regn i september är en nödvändig förutsättning för en framgångsrik produktion av denna typ av ekologisk grekisk honung. Denna honung odlas inte varje år eftersom den kräver en kombination av faktorer inklusive vind i bergen. Honungen har en rik arom och smak av karamel. Ibland röd, ibland rent guld som det senaste partiet, honungen kristalliseras strax efter deras skörd och är mycket näringsrik.

Intressant fakta: för att producera ett kilo honung flyger ett bisamhälle tilsammans tre varv runt jorden.

Innehåll: 100% Honung, med trädljung
Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: EU-ekologiskt
Ursprung: Grekland

 

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.