-27%
Artikelnr: 605138

EBION Bipollen (Färsk) EKO&RAW 125g

84 kr
Prishistorik
Lägsta priset senaste 30 dagarna var 84 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

Färskt ekologiskt bipollen från bisamhällen bland grekiska kullar!

 

Obs: Detta pollen levereras färskt, det bör hämtas ut och stoppas i frys för bästa hållbarhet så snart du får avisering!

 

Vad är bipollen?
Bipollen är egentligen klumpar av hanfröer och nektar från de växter som blivit besökta av biet.

 

Insamling av bipollen
Bina transporterar bipollen i fickor på benen till bikupan. I kupan samlas bipollenet in genom att bina passerar genom en något trång ingång, där bina skrapar av en del av det insamlade pollenet från sina ben. Bipollenet ramlar då ner i små behållare undertill. De tar inte skada av detta och får naturligtvis behålla tillräckligt med pollen själva för att sörja om de sina. Emellertid minskar pollenskördandet något kupornas honungsproduktion, så man måste pausa skördandet i omgångar så att bisamhällets hälsa och tillväxt är fortsatt god.

 

Detta färska bipollen samlas in dagligen i det grekiska bergsområdet Pindos under en period från mars till juli. I denna miljö finns över 6300 växter som betraktas som örter. Pollenet samlas in under strikta rutiner och rengörs och förvaras, helt obehandlat.

 

 

Färskt bipollen!
Det färska bipollenet skiljer sig avsevärt från det torkade i framför allt tre avseenden – konsistens, lukt och smak. Det färska bipollenet är mjukt, och smälter på tungan. Det doftar riktigt gott, och har också en rund och söt smak som inte innehåller några av de ”övertoner” som det torkade kan ha.

 

 

 

Specifikation

Innehåll: Färska korn av blompollen.
Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: EU-ekologisk
Ursprung: Grekland
Rek. dosering: 1–2 tsk/dag. Dosen kan ökas om detta känns okej.


Näringsvärde* per 100 g:

Kalorier1443 kJ/345 kcal
Protein25,8 g
Kolhydrater42,4 g
- varav sockerarter42 g
Kostfiber12,1 g
Fett8,6 g
- varav mättat2,0 g
- varav enkelomättat0,8 g
- varav fleromättat5,8 g
Betakaroten165 mg
Lutein-Zeaxanthin22 μg

*Detta är ett generellt näringsvärde. Näringsvärdet varierar kraftigt beroende på vilka blommor bina besökt. Ju fler olika sorters blompollen desto mer komplett näringssammansättning.

Klicka här för rekommenderade dagliga intag (RDI)

Användning

Dosering och kontraindikationer:
Bipollen kan hos vissa ha en lätt laxerande effekt och ge upphov till allergiska reaktioner. Därför rekommenderas det att du börjar med en mindre dos (¼ tesked) för att se hur din kropp reagerar. En daglig dos brukar uppgå till 30 gram, en mängd som inte bör överskridas. Om du är extremt allergisk mot bistick kan detta livsmedel ge en anafylaktisk chock. Annars gäller allmänt förnuft, att introducera nya tillskott sakta. Bipollen kan inledningsvis ge huvudvärk, illamående och hudirritation då det är ett mycket näringsintensivt livsmedel.

Prishistorik
Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.