BIO PLANÈTE

Bio Planete är Europas första ekologiska oljekvarn och grundades i Frankrike av Judith Moog i början av 2000-talet. Idag erbjuder Bio Planete – ett företag som är synonymt med ekologisk kvalitet och passion för fina oljor – en rad av högkvalitativa kallpressade oljor, alltifrån traditionella oljor för vardagens matlagning till mer exotiska såsom kokosolja och vallmofröolja.

Företaget har partnerskap grundade på ömsesidigt förtroende runt om i hela världen som arbetar på lika villkor med kooperativ som gör gott. De köper in råvaror med ett engagemang för rättvis handel och stödjer projekt som förbättrar arbets- och levnadsvillkor för lokalinvånarna på lång sikt.

Ett gediget kvalitetsarbete står bakom Bio Planetes produkter. Företaget har hand om hela produktionsprocessen, från idé till fält och slutligen till flaska. På så sätt kan kvaliteten säkerställas i varje steg av tillverkningsprocessen.

Varför vi väljer Bio Planete:

  • Ekologiskt certifierade
  • Hög kvalitet
  • Rättvis handel
  • Stödjer projekt som förbättrar arbets- och levnadsvillkor för lokalinvånare, på lång sikt

Varför ska du välja ekologisk olja?

Precis som med andra ekologiska produkter är det en fördel att välja ekologiska oljor. De är snällare mot miljön på så sätt att inga kemiska bekämpningsmedel används vid odling. De är också snällare mot dig eftersom ekologisk olja inte innehåller några konstiga kemiska ämnen. Det är fint att vara snäll – det tycker i alla fall vi!

Läs mer

Endast ett sökresultat