Artikelnr: 1073x5

Quinoafrö Röda EKO 5kg

435 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

Vikt 5kg

 

Ekologisk röd quinoa från bondeägt kooperativ högt upp i Perus berg!

 

Vad är quinoa?

Quinoa, som egentligen kallas mjölmålla på svenska, brukar buntas ihop med spannmål men är egentligen en ört, på samma sätt som bovete och amarant.
Skörden av quinoa sker ofta manuellt, på traditionellt vis, mycket på grund av att den varierande mognaden hos quinoaplantorna gör det svårt att skörda allt på samma gång.

 

Vår peruanska röda quinoa

Denna röda quinoa odlas i bondekooperativet Apoqua, som har sin bas i Ayacuchoregionen i Peru. Kooperativet ägs gemensamt av 380 odlare eller producenter, som är organiserade i 35 olika produktionsgrupper. Skillnaden mellan röd och vit quinoa är framförallt i färgen. Koktiden mellan vit, röd och svart quinoa skiljer sig med 5-7 minuter, där den vita är färdig snabbast, den svarta behöver mest tid, och den röda ligger någonstans mitt emellan.

Specifikation

Innehåll: Röd quinoa
Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: Ja, EU-ekologisk
Ursprung: Peru


Näringsinformation per 100 g kokt quinoa:

Energivärde: 503 kJ / 120 kcal
Protein: 4,4 g
Fett: 2 g
Kolhydrater 19 g
– varav sockerarter: 1 g
Kostfiber: 3 g
Folsyra: 42 μg (21% av RI)
Järn: 1,5 mg (11% av RI)
Magnesium 64 mg (17% av RI)
Mangan: 0,63 mg (32% av RI)

 

Användning

Hur använder jag quinoa?

 

Quinoa kan du både koka och använda rå (efter 2-4h blötläggning). Blanda quinoa i sallader, eller servera den kokt till grytor, stuvningar eller i soppor. Precis på samma sätt som du hade använt potatis, couscous eller liknande.

Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.