Artikelnr: 101132

Paranötter Premium RAW&EKO 200g

79 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

Ekologiska paranötter!

 

På det 50 meter höga paranötsträdet, som för övrigt kan bli 1000 år gammalt, växer frön som ramlar ner till marken som nötter. Trädet växer vilt i Amazonas och därför är nötterna helt fria från bekämpningsmedel.

 

Innanför skalet, så har nötterna en tunn, brun hinna som gör att nöten håller längre och den går också bra att äta. Vi känner igen paranötterna från julbordets nötskålar och de förekommer i müsli och nötbars.
Nöten är faktiskt en av de största nötterna som finns!

 

 

Specifikation

Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: EU-ekologisk
Ursprung: Bolivia
Allergener: kan innehålla spår av macadamianöt, cashew, mandel, paranöt,
hasselnöt, pekannöt, pistasch, valnöt, sojaböna, jordnöt, sesam.
Vi har ett separat rum i vår produktion där vi hanterar alla dessa allergener, med det sagt så är vi mycket noggranna med att separera produkterna ifrån varandra och producerar så mycket vi kan en vara åt gången.

Kan förekomma skalbitar

Näringsvärde per 100 g
Energi 2830 kJ/687 kcal
Fett 76,1 g
- varav mättat 16,1 g
Kolhydrater 2,6 g
-varav sockerarter 2,3 g
Protein 14,3 g
Fiber 7,5 g
Salt 1 mg

Användning

Hur använder jag paranötter?

 

Paranötterna kan vara ett enkelt mellanmål eller kan i hackad form blandas i morgonfilen. De kan köras i en blender till paranötsmjölk som kan änvändas osilad eller silad. Prova också att göra banan-och-paranötspannkakor där du mixar bananer och paranötter till en smet, för att sedan torka över natten i en torkugn. Supergoda att rulla och fylla med blåbär och lönnsirap!

 

Paranötterna har en relativt kraftig smak, som påminner lite om kokos.  En viss försiktighet bör iakttas om man lider av födoämnesallergier då paranötter kan framkalla allergiska reaktioner. Paranöten är också utmärkt för den som vill slå på stort och hellre äta några få stora nötter och få en energikick, i stället för många små.

 

Gör ”Paramesan”

Gör din egen parmesanost! Mixa paranötter till smulor tillsammans med vitlök, näringsjäst och lite salt. Mycket gott. Piffar upp vilken gammal squashpasta som helst…

Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.