Artikelnr: B1805

Närokällan KalMag 2:1 500g

316 kr

Bevaka produkt

Om produkten

Kalmag

 

Närokällans Kalmag med kalcium och magnesium i en lättupptaglig form. KalMag i förhållandet 2 delar kalcium och 1 del magnesium med 500 mg C-vitamin.

 

När kokande vatten hälls över pulvret bildas omedelbart en joniserad helt klar mineraldryck som tas upp så gott som omedelbart. Och som inte slammar i kroppen av oupplöst kalk.

 

Kalcium gör så att musklerna kan dra ihop sig och magnesium att de kan slappna av. Spända och krampande muskler kan behöva mer magnesium.

 

Förhållandet mellan kalcium och magnesium är viktigt. De flesta intar mer kalcium än magnesium och i början bör man ta en formula med högre magnesiumhalt.

 

Pulvret ligger i en svag syrabas i form av askorbinsyra (C-vitamin). Detta för att mineralerna skall joniseras. Ger en frisk citronsmak.

  Kosttillskott. Överdosera inte den dagliga dosen. Förvaras oåtkomligt för barn. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till varierad kost.
Specifikation

Innehåll

Innehåll Mängd per dos % DRI*
C-vitamin 500 mg 625%
Kalcium 400 mg 50%
Magnesium 200 mg 53%

*Dagligt referensintag

 

Ingredienser: Kalcium (kalciumglukonat, kalciumaskorbat), surhetsreglerande medel (äppelsyra), magnesium (magnesiumkarbonat, magnesiumaskorbat), C-vitamin (askorbinsyra, kalciumaskorbat, magnesiumaskorbat), arom (citron).

 
Doser: 71
Form: Pulver
Förpackning: 500 gram
Rekommenderad daglig dos: 1 matsked (7 gram)
Vegansk: Ja
Förvaring: Förvaras i rumstemperatur utom räckhåll för små barn, ej i direkt solljus.
Information: Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Rekommenderad dos bör ej överskridas. Det är viktigt med en mångsidig, balanserad kost och hälsosam livsstil.
 
Användning

Rekommenderad daglig dos:1 matsked (7 gram)

 

Bruksanvisning:

 

1. Häll 1 msk KalMag i ett glas.

 

2. Fyll till ca hälften med kokande vatten samtidigt som du rör om till klar vätska. Fyll på med mer kokande vatten om så behövs.

 

3. Låt svalna av eller fyll resten med kallt vatten, eller juice. Man kan också lägga i en tepåse med t.ex. kamomillte vid kvällsdags.

Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.