Artikelnr: C30634

Mandelolja Kallpressad EKO 100ml

159 kr

Leverans inom 1-3 dagar, endast 3 kvar.

Om produkten

Mandelolja kallpressad ekologisk –  en klassisk hudvårdsolja: mild, mjukgörande och ickeirriterande. Den fördelar sig jämnt över huden och absorberas efter en liten stund.

 

Mandeloljans ursprung: Mandelträdet blommar rikt med vackra vita eller röda blommor. Det kan bli upp till sju meter högt, och förekommer i flera olika varianter. De två vanligaste är sötmandelträdet Prunus amygdalus var dulcis, varifrån mandeloljan kommer, samt bittermandelträdet Prunus amygdalus var amara, varifrån äkta bittermandelolja kan utvinnas (en flyktig, eterisk olja). Sötmandelträdet har sitt ursprung i Asien, men odlas nu främst runt Medelhavet och i Kalifornien – men även i Kina, Japan och Australien.

 

Trädets frukt är en så kallad stenfrukt med ett segt och ludet ytterhölje. Innanför ytterhöljet finns ett hår t skal, och därinne hittar man själva fröet – sötmandeln. Mandeln består av nästan 50% olja, som antingen utvinns genom kallpressning eller varmpressning och extrahering.

 

Crearomes kallpressade Mandelolja har doft samt smak och är dyrare i pris. Den varmpressade/ extraherade är en billigare variant, med borttagen doft och smak. Mandeloljan är halvfet och hållbar, och består till största delen av den enkelomättade fettsyran oljesyra. Den har också ett innehåll av oför tvålbara ämnen på 0,5-1% (steroler och Evitamin).

 

en klassisk hudvårdsolja: mild, mjukgörande och ickeirriterande. Den fördelar sig jämnt över huden och absorberas efter en liten stund. Oljan gör huden mjuk, len och smidig. Lämpar sig fint vid överkänslig hud, som lätt blir torr, och babyhud. Den kan hjälpa till att lindra hudinflammationer och den klåda som uppstår vid torr hud, olika eksem och psoriasis.

 

Då denna olja inte absorberas omedelbart, passar den även fint som bas i en massageolja.

 

Ekologisk kallpressad mandelolja100 ml i speciell transparent flaska med extra UV skydd för längre hållbarhet! De storlekar som kommer i bruna flaskor skyddas naturligt av färgen på flaskan.

Specifikation

Ingredienser: kallpressad och ekologisk macadamiolja (Macadamia tetraphylla Oil) Ursprungland: Kenya-Sydafrika
Viktigt: Efter påbörjad användning kan hållbarheten förlängas vid förvaring mörkt och svalt.

 

Vetenskapligt namn: Prunus amygdalus dulcis Oil
Växtdel: Nöt
Ursprungsland: Tyskland

Användning

Användingsförslag: använd till matlagning eller hudvård

Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.