Ekologiska cashewnötter - ger mjuk krämighet till dina bakverk!

Cashewnötter, en ursprunglig delikatess från Brasilien, har nu sitt huvudsakliga odlande fokus i Sydostasien och Asien. Denna mångsidiga nöt, även känd som ”Bombaynötter,” genomgår en skonsam uppvärmning med sitt skal intakt, för att därefter knäckas och avslöja det smöriga fröet.

Vad gör dessa nötter så älskade?

  1. Perfekta som ett smidigt och nyttigt mellanmål, oavsett om du är på språng eller hemma.
  2. De skapar en silkeslen konsistens som förbättrar såser och krämer i din matlagning.
  3. Ett oumbärligt inslag i din post-workout smoothie, med extra energi och protein.

Dessa nötter erbjuder oändliga möjligheter inom matlagning och bakning. Använd dem som en smakrik ingrediens i sallader, trail mix, eller som en härlig topping på din yoghurt eller havregrynsgröt. Dessutom kan nötterna omvandlas till ditt eget hemgjorda cashewsmör, ett hälsosamt alternativ till jordnötssmör, eller användas för att ge veganost en krämig konsistens.

För att inkludera cashewnötter i dina recept, börja med att blötlägga dem över natten och skölj sedan noggrant. De är redo att användas i en mängd olika rätter eller som ett näringsrikt snacks.

Glöm inte att vårt sortiment inte enbart består av naturella cashewnötter; vi erbjuder också torr rostade varianter med en hint av havssalt i olika smaker. Dessutom har vi nyligen lanserat ett ljuvligt cashewsmör!

Cashewnötter är även välkända i asiatisk matlagning, där de används i sallader och wokrätter, särskilt inom det thailändska och kinesiska köket. Om du är sugen på att experimentera i köket, prova att skapa en utsökt raw food chokladtårta med cashewnötter som en av huvudingredienserna.

Utforska nya smakvärldar och kreativa användningsområden för dessa mångsidiga nötter i din matlagning, och njut av deras fantastiska smak och näringsvärde. Recept på en supergod raw food chokladtårta hittar ni här: Länk till receptet

Läs mer

Visar alla 5 resultat