Ekologiska cashewnötter - ger mjuk krämighet till dina bakverk!
Cashew har sitt ursprung i Brasilien men odlas nu främst i Sydostasien eller Asien. Cashewnötter, eller ”Bombaynötter”, som de också kallas, värms upp med skalet på och knäcks sedan för att ta fram fröet.
Varför älskar vi cashewnötter?
- Bra att ha i väskan när du är på språng
- Ger perfekt krämighet till såser och krämer
- Perfekt att ha i post-workout smoothien!
Användning av cashewnötter
Cashewnötter kan användas på många olika sätt i matlagning och bakning. De kan användas som en ingrediens i sallader, trail mix, eller som en topping på yoghurt eller havregrynsgröt. Cashewnötter kan också användas för att göra cashewsmör, som ett alternativ till jordnötssmör, eller som en ingrediens i vegansk ost.
Hur man använder cashewnötter
För att använda cashewnötter i matlagning och bakning behöver du bara blötlägga dem över natten och sedan skölja av dem. De kan användas som en ingrediens i en mängd olika recept eller som en hälsosam snacks för att få i sig extra näringsämnen.
Men vi har inte bara naturella Cashewnötter i vårt sortiment utan också torr rostade med havssalt i olika smaker och dessutom ett alldeles nytt cashew smör!
Cashewnötter passar även perfekt i sallader och wokrätter och används ofta i det thailändska och kinesiska köket. Sugen på att testa baka med cashew? Här har du en supergod raw food chokladtårta!
Läs mer
