Karlberg Kaffe Aroma Mellanrost Mald EKO 350g

Artikel nr: 241351
EAN: 7394449413518
119 kr

Meddela mig när produkten är tillbaka i lager.

Karlberg Kaffe Aroma Mellanrost Mald

 

Ekologiskt kaffe från Karlsbergs Kafferosteri. Kaffet är rostat enligt Karlsbergs Kafferosteris egen slowroast-teknik, en teknik som skapar ett smakrikare kaffe, att rosta kaffet långsammare än andra, på lägre temperatur tillåter varje böna att varsamt utveckla sin fulla smakpotential.

 

Ett unikt kaffe

K.W. Karlberg grundades 1890 och är idag Sveriges äldsta familjeägda kafferosteri. Deras recept på kaffeblandningar är utvecklade med kunskap och passion sedan 1800-talet, en smakupplevelse som är mycket svår att skapa, imitera eller leverera för andra.

 

Bönor från Kongo & Honduras

Karlbergs ekologiska blandning innehåller bönor från Kongo & Honduras som odlats på höga höjder, där bergsluft och bördig jord ger perfekta förhållanden för ett kaffe med välbalanserade smaker, toner av apelsin och choklad samt en mjuk, rund kropp. Kaffet är Rainforest Alliance-märkt, KRAV-godkänt och ekologiskt. Kort sagt – ett kaffe tillverkat med passion, kärlek till hantverket och respekt för människor, miljö och klimat.

 

Slow Roast – Ett smakrikare kaffe

Kaffet i denna påse är mer smakrikt tack vare K.W. Karlbergs egen slowroast-teknik. Att rosta kaffet långsammare än andra, på lägre temperatur tillåter varje böna att varsamt utveckla sin fulla smakpotential.

 

Regioner: Beni Territory, North-Kivu, Kongo & Corquín, Honduras

Odlingshöjd: 1300-2000 meter över havet

Jord: Lime-Clay

Process: Tvättat kaffe

Smakprofil: Citrus, apelsin, bär

Rostning: Mellanrost

Malda bönor för bryggning

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.