Artikelnr: 2083x5

Kakaopulver Nacional Ecuador Slowroast EKO 5kg

635 kr

Bevaka produkt

Om produkten

Vikt 5kg

 

Vad är kakaopulver, malda kakaobönor eller?


Kakaopulver är faktiskt inte riktigt samma sak som bara malda kakaobönor. Kakaopulver får du vanligen fram genom att under uppvärmning pressa kakaomassa (malda kakaobönor) och då får du ut dels ett vitt och dyrt kakaofett, men även en presskaka, som i sin tur finfördelas till just kakaopulver. Vårt råa kakaopulver är kallpressat utan uppvärming och blir aningens lite grövre i strukturen.

 

Lite om kakao


Kakao växer på kakaoträdet (Theobroma cacao) som namngavs av Carl von Linné, och som betyder ”gudarnas föda”. Trädet växer gärna i skuggan av andra tropiska trädarter och direkt på dess stam och på större grenar sitter blommor, som sedan bildar kakaofrukter. Frukternas kärnor är detsamma som kakaobönor. Beroende på sort och variant sitter mellan 25 till 50 kakaobönor i varje frukt, omhuldade av ett syrligt och slemaktigt fruktkött vars smak drar lite åt krusbär och svarta vinbär.
Kakaoträdet kommer ursprungligen från Mexiko, Central- och Sydamerika, men odlas numer även i Afrika, Asien och andra tropiska delar av världen.

Specifikation

Vad är kakaopulver, malda kakaobönor eller?
Kakaopulver är faktiskt inte riktigt samma sak som bara malda kakaobönor. Kakaopulver får du vanligen fram genom att under uppvärmning pressa kakaomassa (malda kakaobönor) och då får du ut dels ett vitt och dyrt kakaofett, men även en presskaka, som i sin tur finfördelas till just kakaopulver. Vårt råa kakaopulver är kallpressat utan uppvärming och blir aningens lite grövre i strukturen.

Lite om kakao
Kakao växer på kakaoträdet (Theobroma cacao) som namngavs av Carl von Linné, och som betyder "gudarnas föda". Trädet växer gärna i skuggan av andra tropiska trädarter och direkt på dess stam och på större grenar sitter blommor, som sedan bildar kakaofrukter. Frukternas kärnor är detsamma som kakaobönor. Beroende på sort och variant sitter mellan 25 till 50 kakaobönor i varje frukt, omhuldade av ett syrligt och slemaktigt fruktkött vars smak drar lite åt krusbär och svarta vinbär.
Kakaoträdet kommer ursprungligen från Mexiko, Central- och Sydamerika, men odlas numer även i Afrika, Asien och andra tropiska delar av världen.

Hela kakaobönor består till hälften fett (kakaosmör), 11 procent proteiner, 9 procent cellulosa, 7,5 procent stärkelse och en mindre del garvämnen och vatten.

Hur används kakaopulvret?
Kakaopulver ger stor valfrihet att själv skapa och smaksätta. Det är fylligt och ger en underbar smakupplevelse. Mixa med mandelmjölk och frusen banan för en mysig shake, gör godisbollar av nötter, torkad frukt och kakaopulver, eller experimentera med tryfflar och bars.

Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.