Artikelnr: 101105

Jojobaolja Kallpressad&EKO 500ml

295 kr
Prishistorik
Lägsta priset senaste 30 dagarna var 295 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

Jojobaolja utvinns från fröna hos jojoba (Simmondsia chinensis), en buske som är vanligt förekommande i Nordamerika, särskilt i öknar som Mojaveöknen och Sonoraöknen. Det är tekniskt sett inte en olja, utan en flytande vaxester som liknar hudens naturliga oljor.

Specifikation

Latinskt namn: Simmondsia chinensis
Ingredienser: Ekologisk kallpressad olja av jojoba frö
Ursprung: Peru
Växtdel: Frö
Användning: Jojobaolja är en mycket mild olja som har en fuktbindande effekt och passar lika bra till fet hud som till dig med känslig hud. Jojoba passar bra som hår och hudolja, som ingrediens i egna oljeblandningar, sminkborttagning, babyolja, badolja och mycket mer.
Förvaring: Förvaras mörkt och svalt
Förpackning: Plastflaska

Användning

Hud & hårvård

 1. Fuktgivande: Jojobaolja har liknande egenskaper som hudens naturliga oljor och kan därför hjälpa till att balansera hudens fuktighet utan att täppa till porerna.
 2. Antioxidant: Den innehåller antioxidanter som kan hjälpa till att skydda huden mot skador orsakade av fria radikaler.
 3. Antiinflammatoriska egenskaper: Jojobaolja kan minska inflammation och lugna irriterad hud. Det kan vara användbart för personer med olika hudtillstånd, inklusive eksem och akne.
 4. Hårvård: Jojobaolja är även bra för håret då den kan återfukta och ge näring till hårstrån samt hårbotten. Det kan bidra till att minska torrhet, mjäll och samtidigt ge glans och smidighet åt håret.
 5. Stabiliserande: Jojobaolja har en relativt lång hållbarhet och kan även hjälpa till att stabilisera andra oljor eller produkter.

 

Fuktgivande Ansiktsolja:

Ingredienser:

 1. Jojobaolja: 2 matskedar (30 ml)
 2. Arganolja: 1 matsked (15 ml)
 3. Sötmandelolja: 1 matsked (15 ml)
 4. Rosmarin-eterisk olja (valfri): 5 droppar (för konserverande egenskaper och doft, men kan uteslutas om du föredrar en doftfri blandning)

Instruktioner:

 1. Blanda jojobaolja, arganolja och sötmandelolja i en ren glasflaska eller droppflaska. Se till att behållaren är torr och ren för att undvika kontaminering.
 2. Om du vill ha en mild doft och extra konserverande egenskaper, tillsätt rosmarin-eterisk olja till blandningen. Rör om väl.
 3. Förvara flaskan på en sval, mörk plats borta från direkt solljus för att bevara oljornas kvalitet.

Användning:

Applicera 3-4 droppar av blandningen på rengjord och fuktad hud morgon och kväll. Massera varsamt in oljan i huden tills den absorberas helt.

Prishistorik
Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.