Algaran Seaweed

Irish Spirulina (Ulva spiralis), raw & eko, 40g

Artikel nr: 601055
EAN: 5391513420818
79 kr

Meddela mig när produkten är tillbaka i lager.

AlgArans Irish Spirulina Alg (ULVA SPIRALIS) kommer från Irlands Atlantkust som har några av de renaste vattnen i världen på…

AlgArans Irish Spirulina Alg (ULVA SPIRALIS) kommer från Irlands Atlantkust som har några av de renaste vattnen i världen på grund av låg befolkningstäthet, lågintensivt jordbruk och få stora industriområden i regionen. Deras certifierade ekologiska Irish Spirulina Alg handskördas lokalt med maximal respekt för den marina miljön. Det innebär bland annat att endast en viss mängd tång kan skördas per år. Efter skörd spolas Irish Spirulina Alg på stranden och torkas vid låga temperaturer för att skydda de näringsämnen och fytokemikalier som Irish Spirulina Algen innehåller (bearbetningstemperaturerna överstiger aldrig 30° C.) Dessutom kräver deras ekologiska certifiering att algprodukter som de säljer är fria från förorening och säkra att konsumeras.

Irish Spirulina Alger är rik på kalcium, vitaminer och en rad spårämnen.

Irish Spirulina Alger kan användas både som en krydda typ persilja. Skölj i rikligt med vatten och hacka algen. Irish Spirulina kan också användas i omeletter, varma smörgåsar eller varför inte i pastasås.

Innehåll: ekologisk torkad alg Ulva spiralis
Ursprung: Irland

Kan innehålla små skal och stenar
Skölj noga innan konsumtion

Näringsvärde per 100 g
Energi 121 kcal / 505 kJ
Fett 0,85 g
Kolhydrater 2,26 g
Protein 12,68 g
Fiber 41,68 g
Salt 0,45 g

Irish Spirulina Algen skiljer sig mycket från den mest kända ”Spirulina”, som säljs i tablettform i alla hälsobutiker, eftersom denna alg växer vild i havet medan den vanliga spirulina är reproducerad konstgjord under särskilda förhållanden

Irish Spirulina Algen innehåller vitamin B12 och magnesium

Irish Spirulina Algens speciella klorofyllinnehåll gör den unik i det vegetabiliska riket

C-vitamin 40-122 ppm

Kalcium 8200-9400 ppm

Jod 70 ppm

Järn 152 ppm

Magnesium 2,6-2,8%

Mangan 1-12 ppm

Natrium 7,3-8,4%

Kalium 0,7%

Algaran är beläget i Malinmore, Glencolmcille, Southwest Donegal på Irlands nordvästra kust.

Alla AlgAran alger är handskördade genom en ekologisk rutin. Algerna skördas med maximal respekt och omsorg för den marina miljön.Skördade alger sköljs på stranden och torkas vid låga temperaturer för att bevara sitt näringsinnehåll på bästa sätt.

Vad innebär ekologiskt certifierade algprodukter? Den ekologiska certifieringen kräver att alla producerade alger är fri från föroreningar och genomgår regelbunden laboratorieanalys vilket skall säkerställa att algprodukterna är hälsosamma och säkra att äta.